Σάββατο, Φεβρουαρίου 28, 2015

REUTERS: ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 1 ΔΙΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

Το πρακτορείο επικαλείται πηγές από την τράπεζα για αυτή την εξέλιξη. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε υποβάλει αίτημα στα τέλη του περασμένου χρόνου για να γίνει η Ελλάδα χώρα στην οποία δραστηριοποιείται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ώστε να γίνει δικαιούχος χρηματοδότησης, όμως η διαδικασία είχε παγώσει, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας πριν από τις εκλογές.


Ομως, η απόφαση για τετράμηνη παράταση επανέφερε το ζήτημα και πηγές της τράπεζας ανέφεραν ότι οι μέτοχοί της- 64 χώρες, η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων- επρόκειτο να ψηφίσουν για το θέμα την Παρασκευή.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότης και Ανάπτυξης αρνήθηκε να κάνει σχόλιο, αλλά οι πηγές του Reuters ανέφεραν ότι είναι πιθανή η έγκριση, με το επιχείρημα ότι η Ελλάδα θα συμπεριληφθεί στις χώρες οι οποίες δικαιούνται «προσωρινά» κεφάλαια, έως περίπου το 2020.

Αυτή η κίνηση θα ήταν παρόμοια με το εξαετές πλάνο 500-700 εκατομμυρίων προς την Κύπρο, που έγινε η πρώτη χώρα της ευρωζώνης που έλαβε στήριξη από την Τράπεζα πέρυσι.
 http://www.iefimerida.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
28-2-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: