Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ «ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ»

Ξεκίνησε σήμερα η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στη «Γενική Ανακύκλωση ΑΕ» στα Ιωάννινα, με απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στη δύναμη του οποίου ανήκουν.

Από το πρωί οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο χώρο του εργοστασίου, για να περιφρουρήσουν την απεργία τους και να διεκδικήσουν την πληρωμή των δεδουλευμένων 2 μηνών, την επαναπρόσληψη εργαζομένου ο οποίος απολύθηκε από την εργοδοσία, την υπογραφή σύμβασης αορίστου χρόνου για όσους δουλεύουν με δίμηνες συμβάσεις και 500 ευρώ, τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειάς τους στο χώρο εργασίας.


Οι εργάτες γύρισαν την πλάτη στον τεχνητό διαχωρισμό που επιδιώκει να καλλιεργήσει η εργοδοσία περί «παλιών και νέων» εργαζομένων (πρόσφατα προσλήφθηκαν εργαζόμενοι με δίμηνες συμβάσεις για την έναρξη απογευματινής βάρδιας στην επιχείρηση). 

Τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δήλωσαν από την πρώτη στιγμή τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους απεργούς.

Όπως αναφέρει η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ, «η κατάσταση στη "Γενική Ανακύκλωση ΑΕ", αλλά και σε εκατοντάδες άλλους χώρους δουλειάς με παρόμοια προβλήματα, αποδεικνύει ότι παρά τις εναλλαγές των κυβερνήσεων, τις ελπίδες, τις υποσχέσεις ο αντίπαλος των εργατών είναι εδώ. Είναι οι επιχειρηματίες και οι απαιτήσεις τους για αυξημένα κέρδη, που τις προωθούν με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη στήριξη και της νέας συγκυβέρνησης. Αυτή όχι μόνο δεν αλλάζει κανέναν από τους αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους, αλλά αντίθετα δεσμευμένη στην πολιτική της ΕΕ και ταγμένη στην υπηρεσία της ενίσχυσης της "ανταγωνιστικότητας" και της "ανάπτυξης", δηλαδή των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών, συνεχίζει το τσάκισμα των εργαζομένων με νέα μνημόνια, νέα αντεργατικά μέτρα.

Καμία αναμονή και ανοχή. Οργάνωση της πάλης σε κάθε τόπο δουλειάς. Παλεύουμε για την κάλυψη όλων των απωλειών. Δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα». 902.gr
ΠΡΕΖΑ TV
4-3-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: