Δευτέρα, Μαρτίου 30, 2015

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΛΑΙΩΝΑ

Πασχαλινό μπαζάρ για την ενίσχυση των παιδιών και των κρατούμενων γυναικών στις φυλακές Ελαιώνα στη Θήβα διοργανώνει για όγδοη συνεχή χρονιά το ξεblogάρισμα.

Στόχος του μπαζάρ είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την καλύτερη σίτιση των παιδιών, η κάλυψη των αναγκών σε παιδικές πάνες και η επίπλωση του καθιστικού και της τραπεζαρίας των ανήλικων κρατουμένων στις φυλακές Ελαιώνα.


Το μπαζάρ θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134) το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Απριλίου. 

Εκεί θα βρει κανείς πασχαλινές λαμπάδες και χειροποίητα στολίδια, τσίπουρα και ρακόμελα, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά και κουλουράκια, λικέρ, χειροποίητα σαπούνια και κηραλοιφές, πολλούς τίτλους βιβλίων από δεύτερο χέρι σε τιμές από 0,50 έως 5 ευρώ, μεταχειρισμένα είδη όπως ρούχα και είδη διακόσμησης, κοσμήματα και πολλά άλλα.

Θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις όπως αφήγηση λαϊκών παραμυθιών από την ομάδα «Υφάντρες των Παραμυθιών» και λαχειοφόρος με δώρα όπως προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις, θεραπευτικές συνεδρίες κ.ά.

Όπως σε κάθε μπαζάρ, θα συλλεχθούν είδη πρώτης ανάγκης για τις φυλακισμένες και τα παιδιά όπως: πάνες, είδη παιδικής περιποίησης, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, χαρτί υγείας, απορρυπαντικό για πλύσιμο ρούχων, υγρό καθαρισμού χώρου, σαπούνια, τηλεκάρτες κ.ά.

Το ξεblogάρισμα ξεκίνησε ως μια ομάδα από bloggers πριν από 8 χρόνια με σκοπό την βοήθεια και την υποστήριξη των παιδιών 0-3 ετών που κρατούνται μαζί με τις φυλακισμένες μητέρες τους στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας (πρώην Κορυδαλλού). Το πλαίσιο υποστήριξης, μαζί με τα 15 περίπου παιδάκια περιλαμβάνει και τις 90 και πλέον άπορες φυλακισμένες γυναίκες. 

Οι εθελοντές του ξεblogαρίσματος οργανώνουν αποστολές ειδών πρώτης ανάγκης, διοργανώνουν εκδηλώσεις για την οικονομική υποστήριξη και την κάλυψη των άμεσων αναγκών των παιδιών και των άπορων, υποστηρίζουν εθελοντικές δράσεις μέσα στις φυλακές και υλοποιούν έργα για την καλυτέρευση της ζωής στις φυλακές.

Πασχαλινό Bazaar Πληροφορίες:

Σάββατο 4 Απριλίου

Ωράριο: 11:00 έως τις 20:00

Κυριακή 5 Απριλίου

Ωράριο: 11:00 έως τις 19:00 

Κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134 (ΜΕΤΡΟ Θησείο)  IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
30-3-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: