Δευτέρα, Μαρτίου 30, 2015

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

Με απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας σε όλα τα λιμάνια της χώρας προειδοποίησε τη Δευτέρα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), σε απάντησή της επί των πρόσφατων δηλώσεων του Γιάννη Δραγασάκη, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).


Κατά τη συνεδρίασή του, το ΔΣ της ΟΜΥΛΕ, αφού εκτίμησε τα νέα δεδομένα, αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Δραγασάκη και τους υπουργούς κ. Σταθάκη και κ. Δρίτσα, ραντεβού που, όπως αξιώνει, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Επίσης, αποφάσισε να ενημερώσει τα σωματεία-μέλη της και τους κοινωνικούς φορείς ότι, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν σταματήσει τη διαδικασία πώλησης των μετοχών και κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, το ΔΣ της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει εκ νέου και θα αποφασίσει γενικευμένες κινητοποιήσεις, την ευθύνη για τις επιπτώσεις των οποίων «θα έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση».

Η ΟΜΥΛΕ επικαλείται ότι στις προγραμματικές δηλώσεις της στη Βουλή η κυβέρνηση δήλωσε ότι σταματάει την πώληση του 67% του Μετοχικού Κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Υπενθυμίζει ότι έχει κατατεθεί από μέρους της, από κοινού με τον Δικηγορικό Σύλλογο και τα Επιμελητήρια, προσφυγή στο ΣτΕ κατά της πώλησης των μετοχών των ΟΛΠ-ΟΛΘ (εκδικάζεται στις 2 Ιουνίου), με το επιχείρημα ότι παραβιάζονται βασικές συνταγματικές διατάξεις και προηγούμενες αποφάσεις του ΣτΕ.
       

Διαβάστε επίσης

Τρικυμία στο λιμάνι από τις δηλώσεις Δραγασάκη για τον ΟΛΠ 
Δρίτσας: Με την επιστροφή Δραγασάκη οι διευκρινίσεις για τον ΟΛΠ 
Λιμενεργάτες: Αλλα έλεγε η κυβέρνηση για τον ΟΛΠ, όταν ανέλαβε 
Reuters: Η κυβέρνηση πωλεί το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΠ 
          
«Οπως έχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει, η πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των Λιμενικών Οργανισμών δεν αποτελεί σχέδιο λιμενικής πολιτικής, ούτε βεβαίως αναπτυξιακή πολιτική, αλλά είναι μια αντιαναπτυξιακή, ευκαιριακή, εισπρακτική πρακτική. Τέτοιο προηγούμενο δεν συναντάμε σε κανένα λιμάνι της Ευρώπης, παρά μόνο στην αλήστου μνήμης εποχή της νεοφιλελεύθερης Θατσερικής Αγγλίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε καταθέσει την πλήρη αντίθεσή του στην πολιτική πώλησης του Μετοχικού Κεφαλαίου και συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια.

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Δραγασάκη για ξεπάγωμα και άμεση συνέχιση του διαγωνισμού πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ είναι διαμετρικά αντίθετες προς τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, προκλητικές προς τους εργαζόμενους και συνάμα εκφυλίζουν την αξιοπιστία της πολιτικής.

Αντί ο κ. Δραγασάκης να καλέσει την COSCO να επιστρέψει τα εκατομμύρια που καρπώθηκε από τις παράνομες φοροαπαλλαγές που απολαμβάνει από την παραχώρηση του Προβλήτα ΙΙ του ΟΛΠ, της χαρίζει τώρα και το υπόλοιπο λιμάνι» υποστηρίζει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος.  in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
30-3-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: