Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015

ΞΑΝΘΟΣ ΠΡΟΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ: ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΟΡΘΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Έκκληση προς το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ «να κρατήσει όρθια τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας» απευθύνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Την ίδια ώρα, οι γιατροί των νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά καταγγέλλουν τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των εφημεριών, κάνοντας λόγο για «τερτίπια».


Ο κ. Ξανθός σε δηλώσεις του στα Νέα, αναγνωρίζει ότι «οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έχουν επιβαρυνθεί εργασιακά και μισθολογικά» και δεσμεύεται ότι θα διασφαλιστεί άμεσα «η κανονικότητα στις πληρωμές εφημεριών». 

Στο πλαίσιο αυτό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προωθεί νομοθετική ρύθμιση με στόχο να παρακαμφθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, ώστε το προσωπικό να πληρώνεται για τα δεδουλευμένα με ενάμιση μήνα καθυστέρηση.

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, παραμένουν απλήρωτες οι τακτικές εφημερίες, από το Δεκέμβριο του 2014, και ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να διασφαλίσει άμεσα τα απαραίτητα κονδύλια, για να πληρωθούν οι εφημερίες και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.  ΙΝ.GR
ΠΡΕΖΑ TV
4-3-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: