Δευτέρα, Μαρτίου 30, 2015

ΛΕΥΚΑΔΑ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Τη συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας, διεκδικώντας την άμεση επαναλειτουργία της Παθολογικής Κλινικής και την επαρκή χρηματοδότηση. Στο πλαίσιο αυτό θα προχωρήσει σε κλείσιμο των εκδοτηρίων των εισιτηρίων και αναστολή των πληρωμών των εξωτερικών ιατρείων από την Τρίτη 31 Μάρτη έως την Παρασκευή 3 Απρίλη.


Επίσης, θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας την Τετάρτη 1η Απρίλη από τις 8.00 εως τις 11.00, με συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Στο κάλεσμά του το ΔΣ του Συλλόγου, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση αρπάζει τα εναπομείναντα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων, των ΔΕΚΟ, του ΟΠΕΚΕΠΕ, των περιφερειών κ.α, συνεχίζοντας τη λεηλασία των προηγούμενων κυβερνήσεων, για να πληρωθούν τα αρπακτικά του ΔΝΤ, της ΕΕ και των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων, αφήνει τις δημόσιες μονάδες Υγείας να καταρρεύσουν.

Καλούμε τους συναδέλφους υγειονομικούς, τα Σωματεία που συμμετείχαν στις προηγούμενες κινητοποιήσεις και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας να μην επιτρέψουν τη διάλυση των δημόσιων δομών Υγείας της περιοχής μας, να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους και μη αναθέτοντας σε άλλους τη διεκδίκηση για τη λύση των προβλημάτων της δημόσιας υγείας στην περιοχή μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Άμεση επαναλειτουργία της παθολογικής κλινικής.

Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους.

Κατάργηση των χαρατσιών, πληρωμών και κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.

Επαρκή χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό».  http://www.rizospastis.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
30-3-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: