Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2015

BRUSSELS GROUP Η ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ PLUS GUESTS!!!

Ξεκινά να λειτουργεί το Brussels Group, διαπραγματευτικό σχήμα το οποίο αποτελείται από τα τεχνικά κλιμάκια, στελέχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, το ESM/EFSM, καθώς και από την Ελλάδα. 
Για εξειδικευμένα ζητήματα, που πιθανόν θα ανακύπτουν σε σχέση με στοιχεία που καλείται να υποβάλλει η ελληνική πλευρά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και προκειμένου να αρθούν αμφισβητήσεις ή ελλείψεις στοιχείων, θα δίνεται η δυνατότητα στο Brussels Group να ορίζει τεχνικούς συμβούλους που θα επισκέπτονται την Αθήνα, ούτως ώστε να γίνεται "on Site Exchange of Facts" για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΟΟΣΑ στο Παρίσι. Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, κ. Άνχελ Γκουρία, εν συνεχεία θα υπογράψουν συμφωνία, ενώ θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην κοινή συνέντευξή τους.

Την Παρασκευή  ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου και θα συναντηθεί με τους κ.κ.:
-08:30 Μάρτιν Σουλτς, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου θα ακολουθήαουν δηλώσεις

-09:30 Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και

-11:30 Μανώλη Γλέζο, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

-----------------------------

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επικεφαλής στις τεχνικές διαβουλεύσεις με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης. 

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων Γιώργος Χουλιαράκης επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να συντονίσει την διαπραγμάτευση επί ελληνικού εδάφους. Ο κ. Χουλιαράκης θα τροφοδοτεί το ελληνικό κλιμάκιο στις Βρυξέλλες με τα απαραίτητα στοιχεία, ενώ δεν αποκλείεται να μεταβεί εκ νέου στη βελγική πρωτεύουσα εάν αυτό απαιτηθεί.

Κυβερνητικά στελέχη ξεκαθαρίζουν πως εάν και εφόσον ζητηθεί από τους θεσμούς να διασταυρώσουν ή να επιβεβαιώσουν στοιχεία που θα τους δοθούν από την κυβέρνηση, τα στελέχη των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ θα είναι ευπρόσδεκτα να έλθουν στην Αθήνα για τις σχετικές τεχνικές εργασίες. Tα κλιμάκια των θεσμών των οποίων οι επισκπέψεις θα αποφασίζονται από κοινού με την ελληνική πλευρά θα είναι χαμηλόβαθμα και, φυσικά, οι επαφές τους θα γίνονται με ομόβαθμούς τους.

«Θα πρόκειται για ολιγομελείς τεχνικές αποστολές που θα παραμένουν στην Αθηνά για λίγες ημέρες και η έλευση των οποίων θα προαναγγέλλεται από την κυβέρνηση», σημειώνουν οι ίδιες πηγές. Δεν αποκλείουν δε την κάθοδο στελεχών των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ στη χώρα μας από την επομένη κιόλας εβδομάδα. Εξάλλου, πληροφορίες αναφέρουν πως στη συνάντηση του κ. Βαρουφάκη με τους κ.κ. Σαπέν και Μακρόν θα εξετασθεί το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, αλλά και το αίτημα της κυβέρνησης για έγκαιρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών.

Νέα πρόκληση Ντάισελμπλουμ: Διαβουλεύσεις μόνο αν γίνουμε δεκτοί στην Αθήνα την Τετάρτη

«Οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν μόνον όταν οι άνθρωποί μας (σ.σ. οι εκπρόσωποι των τριών θεσμών) γίνουν ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα. Εάν όχι, η διαδικασία δεν θα ξεκινήσει» προειδοποίησε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως μετέδωσε το δίκτυο Euronews από τις Βρυξέλλες. «Είπα στον έλληνα υπουργό (σ.σ. Οικονομικών) ότι πρέπει να ξεκινήσουν αύριο (οι διαπραγματεύσεις), διότι χάνω την εμπιστοσύνη μου στο πόσο σοβαροί είναι οι Ελληνες, δήλωσε επίσης ο Ντάισελμπλουμ,  μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνεδρίασης του Ecofin.

left.gr


ΠΡΕΖΑ TV
11-3-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: