Τρίτη, Απριλίου 07, 2015

ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΌΣΒΑΛΝΤ...ΘΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Πρόθυμος να συνεργαστεί με τους έλληνες ανακριτές δηλώνει ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ο οποίος από τη Μεγάλη Δευτέρτα κρατείται από τις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, στις πρώτες του συναντήσεις με τους ανακριτές Νίκο Τσιρώνη και Χριστόφορο Μάρκου, καθώς και με τους Βασιλική Μπράτη και Γαβριήλ Μαλλή εμφανίστηκε πρόθυμος να αποκαλύψει όσα γνωρίζει για τη διακίνηση μιζών από έλληνες λειτουργούς από την Ελλάδα στην Ελβετία.


Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πακτορείο Ειδήσεων, κατά την κατάθεσή του για την υπόθεση της προμήθειας των αντιαεροπορικών ASRAD από τη γερμανική εταιρεία ATLAS στον ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, ο Όσβαλντ φέρεται να αρνείται πως γνωρίζει κάτι για τις υπό διερεύνηση υποθέσεις υποστηρίζοντας ότι η μόνη εμπλοκή του αφορά έναν λογαριασμό που είχε ανοίξει στο παρελθόν για τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Αντώνη Κάντα. 

Ο κ. Όσβαλντ τόνισε ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν γνώριζε ότι τα χρήματα του κ. Κάντα προέρχονταν από δωροδοκία. 

Ο ίδιος ο κ. Κάντας, κατηγορούμενος σε πολλές από τις δικογραφίες για τα εξοπλιστικά, έχει υποστηρίξει πως ο Όσβαλντ ήταν αυτός που αναλάμβανε την «τακτοποίηση μαύρων χρημάτων».
Τις επόμενες ημέρες ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, που παραμένει κρατούμενος μετά τη σύλληψή του, θα βρεθεί ξανά στα δικαστήρια της Ευελπίδων, καθώς θα απολογηθεί για την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρεία WEGMANN και την προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρεία Ericssson και τη βραζιλιάνικη Embraer.

Σύμφωνα με το βούλευμα εμφανίζεται να διακίνησε περίπου 1.740.000 ευρώ από τις μίζες που κατέληξαν σε έλληνες κρατικούς αξιωματούχους. Η υπόθεση αυτή έχει ήδη παραπεμφθεί στο ακροατήριο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων με 34 συνολικά κατηγορουμένους. 

Ο κ. Όσβαλντ καταθέτει ως μάρτυρας διότι λόγω της δικονομικής του θέσης βρέθηκε αυτή η φόρμουλα για να εμφανιστεί στον ανακριτή.in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
7-4-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: