Δευτέρα, Απριλίου 20, 2015

Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ;

Τη στιγμή που οι δανειστές πιέζουν την Ελλάδα για μέτρα λιτότητας, η Γαλλία αγνοεί τις συστάσεις της Κομισιόν για τη μείωση του ελλείμματος, υπό το φόβο αρνητικών επιπτώσεων στην ανάπτυξη και την απασχόληση, σύμφωνα με ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη

«Για ποιους λόγους επιμένει να προτείνει, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Γαλλία, δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας που αποδυναμώνουν την ανάπτυξη και την απασχόληση;». Αυτό το ερώτημα θέτει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αφορμή τα δημοσιεύματα που κατακλύζουν τον διεθνή τύπο που κάνουν λόγο για αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους Δανειστές και πιθανό Grexit.


Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην ερώτησή του, αφού σημειώνει ότι σημείο τριβής, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ, είναι η άρνηση «της ελληνικής πλευράς να δεχτεί νέα μέτρα λιτότητας, ώστε να καλυφθεί ένα πιθανό δημοσιονομικό κενό στον ελληνικό προϋπολογισμό», τονίζει ότι την ίδια στιγμή «η Γαλλία, υπερασπιζόμενη, τουλάχιστον, την κοινή λογική, αποφάσισε να αναθεωρήσει τη δημοσιονομική της προσπάθεια για μείωση του ελλείμματος κάτω από το όριο του 3%, μέχρι το 2017, επικαλούμενη τους κινδύνους για τις προοπτικές ανάπτυξης και απασχόλησης, από την πλήρη εφαρμογή των δημοσιονομικών συστάσεων της Κομισιόν».

Συνεχίζοντας την ερώτησή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης και αφού αναφέρεται σε δηλώσεις του Γάλλου Υπουργού Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, κατά την παρουσίαση του ετήσιου Προγράμματος Σταθερότητας της Γαλλίας, στις οποίες υπογραμμίζεται ότι οι συστάσεις της Κομισιόν προς τη Γαλλία «πνίγουν την ανάπτυξη και σταματούν τις προσπάθειες της Γαλλίας για τον περιορισμό της ανεργίας», ρωτά την Κομισιόν «Για ποιους λόγους επιμένει να προτείνει, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Γαλλία, δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας που αποδυναμώνουν την ανάπτυξη και την απασχόληση».

Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση:

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, που υποστηρίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των Δανειστών οδηγούνται σε αδιέξοδο, λόγω της άρνησης της ελληνικής πλευράς να δεχτεί νέα μέτρα λιτότητας, ώστε να καλυφθεί ένα πιθανό δημοσιονομικό κενό στον ελληνικό προϋπολογισμό. Την ίδια στιγμή, όμως, η Γαλλία, υπερασπιζόμενη, τουλάχιστον, την κοινή λογική, αποφάσισε να αναθεωρήσει τη δημοσιονομική της προσπάθεια για μείωση του ελλείμματος κάτω από το όριο του 3%, μέχρι το 2017, επικαλούμενη τους κινδύνους για τις προοπτικές ανάπτυξης και απασχόλησης, από την πλήρη εφαρμογή των δημοσιονομικών συστάσεων της Κομισιόν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών, κ. Σαπέν, δήλωσε ότι οι συστάσεις της Κομισιόν πνίγουν την ανάπτυξη και σταματούν τις προσπάθειες της Γαλλίας για τον περιορισμό της ανεργίας. Με δεδομένο ότι οι πολιτικές της λιτότητας που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, απέτυχαν παταγωδώς, τόσο όσον αφορά τη δημοσιονομική σταθερότητα των κρατών μελών, όσο και τις προοπτικές ανάκαμψης και απασχόλησης, ερωτάται η Κομισιόν:

Για ποιους λόγους επιμένει να προτείνει, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Γαλλία, δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας που αποδυναμώνουν την ανάπτυξη και την απασχόληση;

ΠΡΕΖΑ TV
20-4-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: