Τετάρτη, Απριλίου 08, 2015

ΑΧΑΪΑ: ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΊΔΡΥΜΑ «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης» τέθηκαν στην τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Απρίλη στο υπουργείο Εργασίας. Προβλήματα όπως η καθυστέρηση πληρωμών, οι μειώσεις μισθών και οι ατομικές συμβάσεις.

Η προσπάθεια να παρεμποδιστεί η συμμετοχή του κλαδικού σωματείου στη συνάντηση από την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας δεν πέρασε, κάτω από την αποφασιστική αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδ. Δικαίου και ΝΠΙΔ Νομού Αχαΐας.


«Για ακόμα μια φορά αποκαλύφθηκε ο ρόλος αυτής της πλειοψηφίας και ποιους διευκολύνει, αφού έφτασαν να ισχυριστούν ότι η χρηματοδότηση ενός τόσο σημαντικού ιδρύματος είναι μόνο ζήτημα φιλανθρωπίας και όχι ευθύνη του κράτους!!!», σημειώνει το Σωματείο σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα επισημαίνει:

«Στη συζήτηση που ακολούθησε, το υπουργείο εκπροσωπήθηκε με υπηρεσιακούς διευθυντές και όχι πολιτικό πρόσωπο, που δείχνει και με αυτόν τον τρόπο το ενδιαφέρον για τα προβλήματα των εργαζομένων.

Στη συζήτηση η πλειοψηφία του ΕΚΠ έριξε τις ευθύνες αποκλειστικά και μόνο στη διοίκηση του ιδρύματος, αθωώνοντας την πολιτική της προηγούμενης και σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έχουν και την πρώτη ευθύνη για την υποχρηματοδότηση του ιδρύματος και τη μείωση της χρηματοδότησης κατά 90% τα τελευταία χρόνια, που ούτε κι αυτά τα καταβάλλουν.

Η προσπάθεια που έκαναν υπουργείο και διοίκηση του ιδρύματος ήταν να ρίχνουν ο ένας τις ευθύνες στον άλλο και στην ουσία οι εργαζόμενοι και οι τρόφιμοι του ιδρύματος είναι αυτοί που φορτώνονται τα βάρη αυτής της κατάστασης. Πάγια θέση του σωματείου είναι τα ζητήματα Πρόνοιας να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους και να καλύπτονται από δημόσιες δομές.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΔΣ του σωματείου παίρνει τώρα άμεσα πρωτοβουλία να ζητήσει τη βοήθεια του Δήμου Πάτρας, για τη χρηματοδότηση του ιδρύματος και θα συνεχίσει να απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση χρηματοδότησή του. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Ιδρύματος “Κιβωτός της Αγάπης" να συσπειρωθούν γύρω από το κλαδικό σωματείο, να απομονώσει τη διασπαστική τακτική της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας».     

902.GR

 ΠΡΕΖΑ TV
8-4-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: