Σάββατο, Μαΐου 30, 2015

ΜΥΤΙΛΗΝΗ: ΜΕΣΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ 758 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο δήμαρχος της Λέσβου τονίζει ότι «εγκυμονούνται κίνδυνοι για την υγεία και την ασφάλεια, τόσο των πολιτών του νησιού, όσο και των ίδιων των μεταναστών, λόγω της έλλειψης οργανωμένων εγκαταστάσεων υγιεινής και της διαμονής πολλών εξ αυτών σε δημόσιους χώρους».

Μέσα σε 24 ώρες, 758 μετανάστες και πρόσφυγες, αποβιβάστηκαν στις 28 Μαΐου στη  Λέσβο, σύμφωνα με ανακοίνωση  του Λιμενικού Σώματος.


Ειδικότερα, μετανάστες και πρόσφυγες, εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία της Μυτιλήνης , όπως: 270 άνθρωποι συνελήφθησαν στο λιμάνι του νησιού, 207 μετανάστες εντοπίσθηκαν στο Πλωμάρι και στο Μανταμάδο,42 άνθρωποι υπήρξαν στη θάλασσα του Πλωμαρίου, 51 μετανάστες  βρέθηκαν  στη θάλασσα της Λάμνας Συκαμνιάς , 74 άνθρωποι καταγράφηκαν  στην περιοχή του αεροδρομίου του νησιού, 38 μετανάστες  σημειώθηκαν στην περιοχή Κόρακας και 77 μετανάστες  εντοπίστηκαν  στη Συκαμνιά.

Ο δήμαρχος  της Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, απέστειλε επιστολή  προς  τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη- Γιάννη Πανούση και  τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, τον αναπληρωτή  υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ζητώντας την άμεση ενίσχυση των αρχών σε μηχανήματα και ανθρώπους, ώστε να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο νησί.

Ο κ. Γαληνός  ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «εγκυμονούνται κίνδυνοι για την υγεία και την ασφάλεια, τόσο των πολιτών του νησιού, όσο και των ίδιων των μεταναστών, λόγω της έλλειψης οργανωμένων εγκαταστάσεων υγιεινής και της διαμονής πολλών εξ αυτών σε δημόσιους χώρους».

enikonomia  

ΠΡΕΖΑ TV
30-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: