Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ BARCLAYS, RBS, Η CITI, JP MORGAN ΚΑΙ Η UBS ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ ΣΕ ΑΓΟΡΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΑΝΤΟΥ

Barclays, RBS, η Citi, JP Morgan και η UBS εξαναγκάστηκαν να πληρώσουν μετά την 'ερευνα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συμπαιγνία τους με επενδυτές σε διάφορες χώρες .

Σε πέντε μεγάλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Barclays και Royal Bank of Scotland έχει, ήδη επιβληθεί πρόστιμο ρεκόρ 5.7 δισ. δολλαρίων για νοθεία σε αγορές συναλλάγματος. Τα νέα πρόστιμα είναι ένα δεύτερο κύμα των ποινών για την χειραγώγηση σε αγορές συναλλάγματος. Έξι μεγάλες τράπεζες είχαν πληρώσει πρόστιμο £ 2,6 δισ το Νοέμβριο του 2014.


Ειδικότερα, οι τέσσερις τράπεζες, J.P. Morgan Chase & Co., Barclays PLC, Royal Bank of Scotland Group PLC και Citigroup Inc. θα δηλώσουν ένοχες για χειραγώγηση της τιμής του δολαρίου και του ευρώ. Η πέμπτη τράπεζα, η UBS θα δηλώσει ένοχη για χειραγώγηση του Libor μετά από κατηγορία των αρχών για παραβίαση προηγούμενης συμφωνίας με στόχο την επίλυση των ισχυρισμών για αθέμιτες πρακτικές. Η ελβετική τράπεζα  απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για χειραγώγηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Οι τράπεζες θα καταβάλλουν συνολικά 5,6 δις. δολάρια στις αμερικανικές και βρετανικές αρχές στο πλαίσιο διακανονισμού των κατηγοριών για χειραγώγηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών και του Libor. Επίσης, μια έκτη τράπεζα, η Bank of America Corp. θα κληθεί να καταβάλλει 205 εκατ. δολάρια μετά από πρόστιμο που της επεβλήθη από την Federal Reserve

theguardian.com 

ΠΡΕΖΑ TV
20-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: