Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Εκατοντάδες Πορτογάλοι διαδήλωσαν σήμερα, Πέμπτη, στη Λισαβόνα κατά των ιδιωτικοποιήσεων στον τομέα των μέσων μαζικής μεταφοράς, που περιλαμβάνουν την ιδιωτικοποίηση της αεροπορικής εταιρείας TAP, ενώ κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι ξεπουλάει τις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις της χώρας. 

«Το να ιδιωτικοποιείς ισοδυναμεί με το να κλέβεις», «τα ιδιωτικά μέσα μαζικής μεταφοράς στοιχίζουν ακριβότερα» ή ακόμα «ο δημόσιος τομέας ανήκει σε όλους, ο ιδιωτικός μονάχα σε ορισμένους» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου, αφού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συνδικάτου των μεταφορών (Fectrans).

«Δε γνωρίζουμε τι θα απογίνουμε» δήλωσε με έκδηλη ανησυχία ο 60χρονος Βίτορ Μπαέτα, μηχανικός της TAP Πορτογαλίας, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ιδιωτικοποιεί όλες τις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις της χώρας».

«Μόλις ιδιωτικοποιηθούν, τα μέσα μεταφοράς της Λισαβόνας θα παύσουν να βρίσκονται στην υπηρεσία των κατοίκων και θα απευθύνονται αποκλειστικά στους τουρίστες» υποστήριξε ο 39χρονος Ρικάρντο Άλβες, οδηγός σε λεωφορείο της εταιρείας Carris.  . in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
21-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: