Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015

ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ...Ο ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΣ: ΌΤΑΝ ΔΙΑΔΕΧΤΗΚΑ ΤΟΝ ΆΚΗ ΕΙΧΑΜΕ ΡΕΚΟΡ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ

Καταθέτοντας στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου την Τετάρτη, ο διάδοχός του στο υπουργείο Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε πως όταν ανέλαβε βρέθηκε αντιμέτωπος με τεράστια εκτίναξη των δαπανών στα εξοπλιστικά, την οποία ήθελε να περιορίσει ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

«Είχαμε παγκόσμιο ρεκόρ μαζί με το Ισραήλ και την Αμερική» δήλωσε στο δικαστήριο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπαντωνίου χαρακτήρισε «φοβερή και συνταρακτική» την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για τον κ. Τσοχατζόπουλο. Για την κατάσταση που βρήκε όταν ανέλαβε υπουργός Άμυνας δήλωσε πως υπήρχε «μεγάλο άνοιγμα» στις δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα.


«Είχαμε παγκόσμιο ρεκόρ μαζί με το Ισραήλ και την Αμερική. Υπήρχε μεγάλο άνοιγμα σε εξοπλισμούς , το οποίο όπως σωστά μου είπε ο κ. Σημίτης έπρεπε να κοπεί. Για τον λόγο αυτό όταν ανέλαβα το ΥΕΘΑ εισηγήθηκα δραστικές περικοπές στο αμέσως επόμενο πρόγραμμα».

Νωρίτερα είχε καταθέσει στο δικαστήριο η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου, η οποία δήλωσε πως η δωροδοκία θα μπορούσε να γίνει σε διάφορα στάδια.

Για τους TOR M1

Ο κ. Παπαντωνίου τόνισε πως από την Εξεταστική δεν είχε προκύψει κανένα στοιχείο για δωροδοκίες στην προμήθεια των TOR Μ1. Αναφέρθηκε πάντως σε «ανωμαλία» κατά την εκτέλεση της σύμβασης για τα αντισταθμιστικά της αγοράς των συγκεκριμένων ρωσικών όπλων, την οποία ο ίδιος έλυσε πολιτικά.

«Μόλις έλαβα γνώση αυτής της ανωμαλίας για τα αντισταθμιστικά, πήγα στη Ρωσία και ήρθα σε συνεννόηση με τον ομόλογό μου, τον κ. Ιβανόφ. Αμέσως αντικατέστησε την εταιρεία που είχε κάνει τη λαμογιά με μια άλλη που έκανε τα αντισταθμιστικά. Η Ρωσία πλήρωσε δυο φορές. Υπήρξε μια τεράστια απάτη. Επέλεξα την πολιτική λύση. Είδα ότι τα αντισταθμιστικά δεν εκτελούνταν, άρα η Ελλάδα δεν εισέπραττε αυτά που έπρεπε να εισπράξει» είπε.

Η διαδικασία, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του κ. Παπαντωνίου, συνεχίστηκε με την υποβολή αίτησης αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη, η οποία ήταν παρούσα στη διαδικασία. Ο συνήγορος της κ. Σταμάτη είπε στους δικαστές πως η εντολέας του ζητά την αποφυλάκιση της, είτε με βραχιολάκι, είτε με όποιους όρους κρίνει το Δικαστήριο. Όπως ανέφερε ο κ. Φρ. Ραγκούσης: «Έχουμε αυτοκτονικό ιδεασμό, έχουμε ένα παιδί που δεν μπορούμε να το σφίξουμε στην αγκαλιά μας. Δεν θέλουμε να βγαίνουμε έξω δεν θέλουμε να διασκεδάσουμε. Το μόνο αίτημά μας είναι να πηγαίνουμε το παιδί στο σχολείο και να το παίρνουμε το μεσημέρι».

Η κατηγορουμένη θα τοποθετηθεί επί του αιτήματος της στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου στις 27 Μαίου.   IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
20-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: