Πέμπτη, Μαΐου 28, 2015

«ΚΟΛΑΣΗ» Η ΚΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σε « κόλαση» έχει μετατραπεί η Κως για τους χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν καταφθάσει τους τελευταίους μήνες. Για παντελή αδιαφορία και άρνηση να δώσει προσωρινή τουλάχιστον λύση στην ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων κατηγορεί τον δήμαρχο, μιλώντας στο Κόκκινο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός.
Δεκάδες πρόσφυγες, προσπαθώντας να διαφύγουν από την κόλαση που επικρατεί στις χώρες τους, καταφθάνουν κάθε μέρα στις ακτές της Κω, με τη δημοτική αρχή να μην «δίνει δεκάρα» για τη ζωή αυτών των ανθρώπων. Χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, στοιβάζονται στους περιορισμένους χώρους του λιμανιού ή περιπλανούνται στους δρόμους του νησιού, περιμένοντας τη σειρά τους να έρθει η σειρά τους για την απαραίτητη ταυτοποίηση.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα, Ηλίας Καματερός, είχε προτείνει τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας για τους χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν φτάσει στο νησί, με τον δήμαρχο όμως του νησιού, τον κ. Γιώργο Κυρίτση να αρνείται να βρεθεί μια λύση, δηλαδή την εύρεση κάποιου χώρου και τη μετατροπή του σε χώρο φιλοξενίας, επικαλούμενος αισθητικούς λόγους, επειδή το νησί βρίσκεται σε τουριστική περίοδο! Όπως δήλωσε στο ΚΟΚΚΙΝΟ, ο κ. Καματερός, αστυνομία και Λιμενικό έχουν κάνει έκκληση για δημιουργία ή εύρεση χώρων φιλοξενίας, κάτι που συμβαίνει σε άλλα νησιά του Αιγαίου, αλλά η δημοτική αρχή αρνείται να δώσει οποιαδήποτε λύση στο «μαρτύριο» αυτών των ανθρώπων. Μετά από τη συνδρομή του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, τελικά βρέθηκε ένα παλιό ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται στην κατοχή της Τράπεζας Πειραιώς και  παραχωρήθηκε για να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες. Παρά τις εκκλήσεις που έγιναν προς τη δημοτική αρχή να δώσει παροχή νερού στο συγκεκριμένο κτίριο, ο δήμος αρνήθηκε και οι πρόσφυγες αυτή τη στιγμή διαμένουν κάτω από άθλιες συνθήκες με πρόχειρες εγκαταστάσεις για την ικανοποίηση των φυσικών αναγκών τους. Πέρα από τα εμπόδια που συνάντησε η προσπάθεια εύρεσης ενός χώρου φιλοξενίας, πριν από τρεις μέρες εκδηλώθηκε φωτιά στο χώρο του παλιού ξενοδοχείου, η οποία κατασβέστηκε εγκαίρως χωρίς ιδιαίτερες ζημιές, ενώ δεν κινδύνεψαν άνθρωποι. Το πόρισμα της πυροσβεστικής δεν έχει βγει ακόμα, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ακόμη και για εμπρησμό. Ο κ. Καματερός κατήγγειλε ακόμη πως δέχθηκε απειλές για τη ζωή του, επειδή έχει κινήσει τις διαδικασίες για να μπει τέλος στην «κόλαση» που ζουν οι πρόσφυγες από τη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στο ελληνικό νησί. « Το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά πολιτικό», δήλωσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να βρεθεί μια λύση για τους χιλιάδες ανθρώπους, πρόσφυγες πολέμου στην πλειονότητά τους. Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση να συνδράμει στην ανακούφιση αυτών των ανθρώπων, ενώ ο δήμος έχει στην κυριότητά του δυο παλιά εργοστάσια και οικόπεδα που θα μπορούσαν να παραχωρηθούν και να χρησιμεύσουν ως χώροι υποδοχής και φιλοξενίας


κοκκινο

ΠΡΕΖΑ TV
28-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: