Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΠΑ ΕΞΟΧΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ

Των προτάσεων που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους σχετικά με τον ΦΠΑ υπεραμύνθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης μιλώντας σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕΑ. 

Η πρόταση μας «είναι εξόχως υπεύθυνη, αναπτυξιακή, καταπολεμά τη γραφειοκρατία και δίνει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις και το Δημόσιο να οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον» είπε ο υπουργός, ενώ πρόσθεσε -καταδεικνύοντας και την πρόθεση της κυβέρνησης να κλειστεί συμφωνία- και ότι «είμαστε ιδιαίτερα ευλύγιστοι» για το θέμα του ΦΠΑ «εχουμε και plan B και plan C τα οποία είναι και λελογισμένα».



Ο κ. Βαρουφάκης, επανέλαβε -όπως και στη συνέντευξή του στον Ν.Χατζηνικολάου στο Star- ότι η πρόταση που είχε καταθέσει για δύο συντελεστές ΦΠΑ έναν χαμηλό και έναν υψηλό 15%, οι οποίοι θα αυξάνονταν κατά 3% σε περίπτωση πληρωμής με μετρητά, έτυχε αρχικά θετικής υποδοχής από τους τεχνοκράτες στις Βρυξέλλες. 

Ωστόσο, όπως ανέφερε σε άλλα σημείο της ομιλίας του τον προβληματίζει ότι πολιτικές διαστάσεις εμποδίζουν τις τεχνοκρατικές διευθετήσεις τεχνικών θεμάτων ώστε να κλείσει η συμφωνία.

Οι θεσμοί μας λένε εδώ και χρόνια ότι είναι σημαντικό να μειωθεί ο αριθμός των φορολογικών συντελεστών του ΦΠΑ, είπε ο κ. Βαρουφάκης. Οι αντιδράσεις ήταν θετικές, πρόσθεσε. «Μακάρι να μπορούσαμε ψυχρά, τεχνοκρατικά και εμπειρικά να προχωρήσουμε σε συμφωνία». Υπάρχουν πολιτικές διαστάσεις που εμποδίζουν την τεχνοκρατική αυτή διευθέτηση, είπε ο υπουργός. 

Ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι δεν υπάρχει κάτι που να θέλουμε πιο πολύ από το να κλείσουμε μια συμφωνία και να λειτουργήσουμε ως κανονική χώρα.  .IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
20-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: