Κυριακή, Ιουνίου 28, 2015

ΠΕΡΗΦΑΝΟ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Η σημερινή ημέρα θα μείνει στην ευρωπαϊκή ιστορία γιατί αμφισβητήθηκε το δικαίωμα ενός κυρίαρχου λαού να αποφασίσει δημοκρατικά για το μέλλον του, δήλωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. Η αξιοπρέπεια ενός λαού δεν είναι παιχνίδι, τόνισε και διεμήνυσε ότι στη χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία η κυβέρνηση δεν θα ζητήσει την άδεια του Σόιμπλε και του Ντάισελμπλουμ για τη διαφύλαξή της. 

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, με τη δύναμη της λαϊκής ετυμηγορίας, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας.


Αρνηθήκαμε την παράδοση της χώρας· η απάντηση του λαού πρέπει να είναι πάνδημη απέναντι στην άθλια συμφωνία των δανειστών, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι θα γίνει σεβαστή η ψήφος, όποια και αν αυτή είναι.

«Είμαστε ένας λαός που αγαπά την ειρήνη, όταν όμως μας κηρύττουν τον πόλεμο ξέρουμε να πολεμάμε και να νικάμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός έπειτα από θυελλώδη συνεδρίαση επί της απόφασης της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, στη σκιά του δραματικού Eurogroup που κατέληξε σε ρήξη στις Βρυξέλλες.

Δεν αρνηθήκαμε τον συμβιβασμό, αλλά την παράδοση της χώρας ως οικονομικής αποικίας σε αλλότρια συμφέροντα, αλλά και της οικονομίας σε νέα υφεσιακή σκοτοδίνη, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας πάνδημη ψήφο στις κάλπες της 5ης Ιουλίου.

«Διαπραγματευτήκαμε με ανοιχτά χαρτιά και με διάθεση συνεργασίας, με στόχο έναν έντιμο συμβιβασμό. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι και προσωπικά έκανα ό,τι ήταν δυνατό. Στο τέλος επικράτησαν οι ακραίες φωνές μεταξύ των εταίρων και των θεσμών» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, διαχωρίζοντας πάντως όσους έδειξαν ειλικρινή διάθεση για συνεννόηση όπως ο Ζ.Γιούνκερ. 

Κάθε πολίτης, σημείωσε, αυτού του τόπου γνωρίζει πως η Ελλάδα έκανε ειλικρινή προσπάθεια διαπραγμάτευσης. «Από τις πρώτες μέρες της εκλογής μας δώσαμε σκληρή μάχη για τον λαό και την πατρίδα μας, τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι «διαπραγματευτήκαμε με την πλάτη στον τοίχο σε συνθήκες πρωτοφανούς ασφυξίας».

Από χθες το βράδυ, επισήμανε ο κ. Τσίπρας, «ξεκίνησε απίστευτη εκστρατεία φόβου που θα κλιμακωθεί» και πρόσθεσε: «Συχνά όμως με τον φόβο πεισμώνει ο κόσμος. Οι Έλληνες γνωρίζουν να αψηφούν τον φόβο και να αντέχουν. Ας αναλογιστούν κάποιοι ότι οι εκβιασμοί φέρουν αντίθετα αποτελέσματα. Η αξιοπρέπεια ενός λεηλατημένου λαού δεν είναι παιχνίδι. Χθες μας εκβίαζαν με τη ρευστότητα, σήμερα με τις τράπεζες, κάποτε και οι εκβιασμοί στερεύουν. Το μόνο που σήμερα έχει να φοβηθεί ο ελληνικός λαός μετά από τόσα χρόνια λεηλασίας είναι ο φόβος.

Σχετικά με την πρόταση των θεσμών, στους οποίους εξαπέλυσε δριμεία επίθεση για την στάση τους, με αποκορύφωμα τη σημερινή απόφαση του Eurogroup για εξαίρεση του έλληνα υπουργού Οικονομικών από την συνεδρίασή του (το Eurogroup αποφάσισε πως «δεν επιτρέπει στη Δημοκρατία να αναπνεύσει» είπε χαρακτηριστικά) ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι παρά την κατάθεση από την Ελλάδα ισοδύναμων μέτρων μέχρι την τελευταία στιγμή εκείνοι, και κυρίως το ΔΝΤ, επέμειναν σε σκληρά και κυρίως άδικα μέτρα. 

Απέρριψαν την δίκαιη κατανομή των βαρών, είπε ο κ. Τσίπρας, απαιτώντας την απαλλαγή των πλουσιότερων. Απέρριψαν την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών στο επίπεδο που ήταν προηγουμένως. Και μάλιστα όλα αυτά τα απαίτησαν στο όνομα της αποφυγής υφεσιακών μέτρων, «άκουσον άκουσον αυτοί που καταδίκασαν τη χώρα στη λιτότητα τα τελευταία πέντε χρόνια» είπε ο Α.Τσίπρας. Στο όνομα αυτής της ιδεοληψία τους, συνέχισε, απαίτησαν από εμάς να επιβαρύνουμε για άλλη μια φορά τους συνταξιούχους, και μάλιστα τους ασθενέστερους εξ αυτών, ζητώντας ακόμη και διακοπή του ΕΚΑΣ. 

Μας είπαν, πρόσθεσε, ότι δεν τους νοιάζουν τα έσοδα από τον έλεγχο του παράνομου πλούτου και δεν είναι διατεθειμένοι να τα συνυπολογίσουν στους υπολογισμούς τους. «Μας ζήτησαν να αυτοεξαιρεθούμε από το ευρωπαϊκό κεκτημένο των συλλογικών διαπραγματεύσεων», ομαδικές απολύσεις, λοκ άουτ στις επιχειρήσεις.

Παρά τη δέσμευσή μας για μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού από τον Οκτώβριο επέμειναν να ζητούν μείωση επικουρικών και κύριων συντάξεων, ώστε να δημιουργήσουν τετελεσμένα.

«Απαίτησαν την εκτόξευση του ΦΠΑ στον τουρισμό, δηλαδή στα ξενοδοχεία και στην εστίαση, από το 6,5% στο 23%», απαιτήσεις που δημιουργούν το εύλογο ερώτημα «για ποιον δουλεύουν; Ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν;» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ακόμη, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, δεν έδωσαν καμία συγκεκριμένη δέσμευση για τη βιωσιμότητα του χρέους από την αόριστη υπόσχεση που είχαν δώσει και στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Σε ό,τι αφορά δε τη χρηματοδότηση, πρότειναν ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα χρηματοδότησης, προσθέτοντας τέσσερις αξιολογήσεις, κατά παράβαση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου. «Πρότειναν δηλαδή ρευστότητα με σταγονόμετρο και σκληρή επιτήρηση». Σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ προέβλεπαν ότι θα το σκεφτεί και θα κρίνει εάν καταβάλει τη δόση που υπολείπεται.

«Δεν μας ζήτησαν να συμφωνήσουμε, μας ζήτησαν να παραδώσουμε την πολιτική αξιοπρέπεια μας. Μας ζήτησαν, όπως και στους προηγούμενους, να επιτεθούμε, για μία ακόμα φορά, στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, να υπογράψουμε νέο μνημόνιο ύφεσης».

«Δεν αρνηθήκαμε τον συμβιβασμό, αλλά την παράδοση της χώρας για νέα οικονομική αποικία», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στα έδρανα της Αντιπολίτευσης, -αν και αρκετές φορές τόνισε ότι αυτή είναι μια ιστορική ώρα για τη χώρα, και οι μικροκομματικές αντιπαραθέσεις δεν έχουν αυτή τη στιγμή νόημα-, είπε ότι πολλοί «είχατε προεξοφλήσει ότι θα παραδοθούμε». 

«Κάνουμε όμως», συνέχισε ο πρωθυπουργός, «αυτό που εσείς δεν τολμήσατε, αν και ίσως το θέλατε, να αντισταθείτε». 

«Δεν είναι ώρα για αντιδικίες είναι ώρα να δημιουργήσουμε συνθήκες ομοψυχία» είπε ο πρωθυπουργός, προκαλώντας αντιδράσεις και σχόλια από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας να εξασφαλίσουμε το δικαίωμα του λαού να είναι κύριος των αποφάσεων του. Να αποφασίζει για το μέλλον του».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην επόμενη ημέρα, κατηγορώντας όσους παρουσιάζουν ως μονόδρομο την αποδοχή όποιας συμφωνίας και αν προτείνουν οι δανειστές, κάτι άλλωστε που έπραξαν κατά κόρον οι προηγούμενες κυβερνήσεις. 

«Η επόμενη ημέρα όμως ενός περήφανου «όχι» στην υποτέλεια θα βρει τη χώρα με ενισχυμένη διαπραγματευτική δύναμη και θα θέσει τους πιστωτές προ των ευθυνών τους, αφού θα καταλάβουν ότι η Ελλάδα δε πρόκειται να παραδοθεί. Ότι δεν είναι παιχνίδι που τελείωσε».

«Η απόφασή μας να εκφραστεί κυρίαρχα ο ελληνικός λαός δεν είναι απόφαση ρήξης με την Ευρώπη» τόνισε ο πρωθυπουργός εξαπολύοντας επίθεση σε όσους λένε ότι το δημοψήφισμα αφορά το νόμισμα της Ελλάδας.

Είμαι βέβαιος, είπε ο πρωθυπουργός, ότι ο ελληνικός λαός θα στείλει μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας σε όλη την Ευρώπη, απέναντι σε πρακτικές ωμού εκβιασμού, με ένα μεγάλο «ναι» στην απόφαση της κυβέρνησης να απορρίψει αυτό το τελεσίγραφο που προσβάλλει τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης.
in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
28-6-2015

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ΟΧΙ του Σύριζα θα ήταν περήφανο αν περιλάμβανε και τις δυο προτάσεις, και των Θεσμών δηλ των 11 δις αλλά και τις προτάσεις του Σύριζα δηλ τα 8δις, από την στιγμή που το δεύτερο το αποσιωπά χωρίς καν να δικαιολογεί αυτόν το διαχωρισμό τότε δεν τίθεται καμιά υπερηφάνεια!

Ανώνυμος είπε...

Κάνε δικό σου δημοψήφισμα μπουμπούκο γερμανοτσολια.