Τρίτη, Ιουνίου 30, 2015

Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ: ΈΝΑ ΗΧΗΡΟ «ΟΧΙ», ΔΥΝΑΤΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αν βγει με μεγάλη πλειοψηφία το ΟΧΙ σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα έχει μεγαλύτερη δυνατότητα να διεκδικήσει τα δίκια του ελληνικού λαού, προκειμένου να βγούμε από τον μεγάλο κύκλο της ύφεσης και της λιτότητας, με την διαπραγμάτευση να ξεκινά από μια καλύτερη βάση και με καλύτερους όρους, πρόσθεσε.

«Αυτή η μάχη δεν είναι μια μάχη αποκλειστικά για την περηφάνια και την αντίσταση του ελληνικού λαού, αλλά για να υπάρχει αντανάκλαση και στο πρακτικό επίπεδο, να έχουμε δηλαδή μια καλύτερη διαπραγματευτική θέση» εξήγησε.


Υπογράμμισε ακόμη πως ένα «όχι» ως λαϊκή ετυμηγορία θα είναι ένα δυνατό μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη που θα αποδείξει πως μια χώρα έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει για το μέλλον της όπως αυτή επιθυμεί, ενώ αποκτά μεγαλύτερη αξία μέσα στις συνθήκες τρομοκράτησης.

Οι ενορχηστρωμένες παρεμβάσεις των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κρατών μελών απέναντι στο δημοψήφισμα αποδεικνύει πως είναι μια πολιτική μάχη υπογράμμισε.   «Μέσα από επίπονες διαδικασίες αποδείξαμε ότι θέλουμε να βρεθεί συμβιβασμός κι όταν ήρθε το τελεσίγραφο αποφασίσαμε να δώσουμε την ευκαιρία στον ελληνικό λαό να αποφασίσει, καθώς αυτή η πρόταση δεν ήταν στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχει λάβει η κυβέρνηση» εξήγησε σχετικά με την απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.   Η κυβέρνηση δεν υποστηρίζει το όχι από πείσμα αλλά γιατί «πιστεύουμε ότι είναι μια συμφωνία που δεν απαντά στα απτά προβλήματα των πολιτών αλλά αντίθετα, τα επιδεινώνει» επεσήμανε.   «Δεν υπάρχουν εύκολες επιλογές» επεσήμανε, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του πρωθυπουργού στην χθεσινή του συνέντευξη πως η κυβέρνηση θα αποδεχτεί την ετυμηγορία του λαού αλλά δεν είναι μια κυβέρνηση παντός καιρού: «Δεν μπορεί να εκφράζεται απέναντι και ενάντια στο μνημονιακό παρελθόν και να εφαρμόζει ένα μνημονιακό μέλλον». 

Στο Κόκκινο

ΠΡΕΖΑ TV
30-6-2015

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ:
ΈΝΑ ΗΧΗΡΟ «ΟΧΙ», ΔΥΝΑΤΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,
για να σωθουν εφοπλιστες, μεγαλοαγροτες, και μιζαδοροι της αμυνας.

Ανώνυμος είπε...

ενα οχι για να σωθει η κορουλα σου και να μην παρει σβαρνα τα μπουρδελα της ευρωπης για δουλεια,φιλε,και τησ το κανουν δωρο οι ελληνες πατριωτες,εστω κι αν ο μπαμπασ τησ ψηφισε ναι.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε των 11:58 π.μ,ειμαι 57 ετων ειμαι ''ανωνυμη'',δεν γνωριζομαστε,παρ'ολα αυτα θα ηθελα να παρακαλεσω κατι!! Ας αφησουμε ,μονο τον Γεωργιαδη να εχει τετοιες αντιληψεις !! Ως γυναικα,με ενοχλει ,με θυγει,και με ισοπεδωνει ,αυτη η αντιληψη,απο οπου και αν προερχεται!Ποσον μαλλον,αν ερχεται και απο το ΟΧΙ!!! Εζησα την εισβολη στην Κυπρο και ημουν 16 ετων!!Ντροπη αδερφε!! Καμια μας,μικρη η μεγαλη,δεν κατεφυγε σε αυτες τις λυσεις!! Αλλα και αν υπηρχαν μερικα φαινομενα.....παρακαλω....λιγη παραπανω ''ψυχη''!! Περαν απο αντιληψεις και ιδεολογιες...δεν μπορει..ολοι εχουμε μια ΜΑΝΑ!!!! Μην ευθυγραμμιζομαστε με τετοιους αφορισμους!! Και εγω ειμαι μανα,και εμενα τα δυο μου παιδια ειναι στο εξωτερικο!! Δεν ξερω πως θα προχωρησουμε και τι μας περιμενει. Ενα ξερω ομως!! Ως γυναικα,πρωτη ,προσπαθω να τιμησω το φυλο μου,και η αποδειξη,ειναι ακριβως ο τροπος που επιστρεφουν τα παιδια μου,και ο συντροφος μου,με την σειρα τους,να με τιμησουν. Ειμαι σιγουρη,οτι κατι αλλο ηθελες να πεις!!

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέει συγκεκριμένη κυβερνητική πηγή η συμφωνία είχε κλείσει και απέμειναν ελάχιστες πληροφορίες. Ο κ. Τσίπρας ήταν αισιόδοξος οτι θα μπορούσε να περάσει τη συμφωνία στη βουλή. Μάλιστα, κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες έλεγαν σε συνομιλητές τους από τον επιχειρηματικό χώρο οτι «όλα πάνε καλά και δεν υπάρχει περίπτωση να μην τελειώσουμε μέχρι Σάββατο».
Δεν ήταν απλά οτι οι δυο προτάσεις (η ελληνική και αυτή των εταίρων) ήταν τόσο κοντά πλέον σε τεχνικό επίπεδο αλλά και το οτι μια ισχυρή δέσμευση για τη εξέταση του χρέους ήταν πλέον ορατή στον διαπραγματευτικό ορίζοντα.
Όμως μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον κ. Τσίπρα πίσω στην Ελλάδα… (Αν και τα μηνύματα είχαν δοθεί ήδη από την Πέμπτη)
Η ΤΕΤΡΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ
Σύμφωνα πάντα με την κυβερνητική πηγή ο επικεφαλής των ακροδεξιών ΑΝΕΛ κ. Καμμένος έθεσε ισχυρό βέτο σε σχέση με τα 500 εκ του γνωστού διαγωνισμού για τα «σαπάκια» ο οποίος θα ακυρωνόταν αν προχωρούσε η συμφωνία (διαβάστε εδώσχετικά) Αποτελεί μεγαλειώδες όνειδος, μνημείο υποκρισίας και ψεύδους η δακρύβρεχτη ομιλία του κ. Καμμένου στη βουλή όπου ισχυρίστηκε οτι ζητήθηκαν περικοπές στις …πτήσεις των μαχητικών κτλπ.
Ο κ. Καμμένος έχει αφήσει… υποχρεώσεις στη μέση και η μια από αυτές ήταν τα γνωστά 500 εκ της αμφισβητούμενης σύμβασης για τα » σαπάκια»που θα έπρεπε να ακυρώσει. Τίποτα άλλο δεν ενδιέφερε τον κ. Καμμένο εκτός από αυτό…
Όμως δεν ήταν μόνο ο κ. Κάμμενος. Αδιαπραγμάτευτο βέτο στην συμφωνία έθεσαν ο κ. Βαρουφάκης, ο κ. Λαφαζάνης και η κ. Κωνσταντοπούλου. Τα τρια τελευταία πολιτικά πρόσωπα ισχυρίστηκαν στον κ. Τσίπρα οτι «δεν πρέπει η κυβέρνηση να πάρει στις πλάτες της την συμφωνία» και οτι αν αυτό συμβεί «θα διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα βράδυ». Μάλιστα ενημέρωσαν και για την δική τους στάση σε ενδεχόμενη κοινοβουλευτική ψηφοφορία η οποία σε όλες τις περιπτώσεις θα ήταν αρνητική.
Ο κ. Τσίπρας φαίνεται οτι «ζύγισε» τα δεδομένα και δεν τόλμησε τελικά ούτε να συγκρουστεί με την ακροδεξιά πτέρυγα της κυβέρνησης του αλλά και ούτε με την αριστερή πτέρυγα του κόμματος του. Αντίθετος φαίνεται οτι ήταν στην μεθόδευση της ρήξης και του δημοψηφίσματος ο κ. Δραγασάκης.
Όλοι στην κυβέρνηση βρέθηκαν απροετοίμαστοι για τον δρόμο που επιλέχθηκε μιας και η πλειοψηφία είχε συνηθίσει στην ιδέα της συμφωνίας. ΄Οσο περνούν οι ώρες και οι μέρες τόσο γίνεται αντιληπτό οτι δεν υπήρχε καμια απολύτως προετοιμασία αλλά -το χειρότερο – κανένα σχέδιο για την επόμενη μέρα. Κάνεις στην κυβέρνηση δεν μπορεί να πει ποιος είναι κυβερνητικός σχεδιασμός είτε στην περίπτωση του ΝΑΙ είτε στην περίπτωση του ΟΧΙ.
Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να κρατήσει όρθιο το κόμμα του και όχι τη χώρα…


λια :

Ανώνυμος είπε...

εγω ενα ξερω αγαπητη λια.

ετσι και οι ελληνες ψηφισουν ναι,δηλωνουν ανοιχτα και ξεκαθαρα υποταγη σε ολα οσα επονται.παρολα αυτα ειναι κι αυτο σεβαστο σαν αποτελεσμα επειδη θα προκυψει δημοκρατικα.

απ την αλλη τυχεροσ ο λεωνιδασ που δεν ειχε δημοκρατια στη σπαρτη οταν διαολοστειλε την περση αγγελιοφορο που ζητουσε γη και υδωρ,φανταζεσαι οι σπαρτιατες να ειχαν ψηφισει ναι?

μου αρεσει που ακομα συζηταμε τι απαντασ σε καποιον που ζητα γη και υδωρ,παντως

Ανώνυμος είπε...

Ολα αυτα τα φοβερα...που κυκλοφορουν ,και ''μερικοι'' τα γνωριζουν ,και οι πολλοι εχουμε μεσανυκτα; Θελω να πω,καταλαμβαινω ,πως εγω ,που δεν ''κυκλοφορω'' σε ''διαδρομους'',δεν εχω την δυνατοτητα να τα ξερω!! Εσεις κυκλοφορειτε σε''διαδρομους'',γι αυτο τα γνωριζετε;

Ανώνυμος είπε...

Μπουμπούκο, άσε τις μαλακιες και τράβα κουζίνα να πλυνεις κάνα πιατο γιατί θα σε σκισει ή Ευγένεια...

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με πληροφορίες πού διαρρέει συγκεκριμένη κυβερνητική πηγή, είσαι ένας γελοιος που έκατσε τοση ώρα για να πληκτρολογήσει την προπαγάνδα που μοίρασε το γραφείο τύπου της χρεοκοπημένης ΝΔ. Ζωή σε λόγου σας.