Τρίτη, Ιουνίου 30, 2015

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Το αίτημα της για κατάργηση κάθε είδους πληρωμής στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, επαναφέρει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), με αφορμή τα τεκταινόμενα των ημερών. 

Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν από το υπουργείο Υγείας, τις ΥΠΕ και τις διοικήσεις των νοσοκομείων «να καταργήσουν κάθε είδους πληρωμή από ασθενείς, ανασφάλιστους και ασφαλισμένους, για οποιαδήποτε παροχή, οποιαδήποτε θεραπευτική πράξη, οποιαδήποτε παρακλινική εξέταση στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Η πάγιά μας αυτή θέση για αυτονόητους λόγους, γίνεται εξαιρετικά επίκαιρη και επιτακτική».


Ζητούν επίσης από τους εμπλεκόμενους φορείς να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων και την τροφοδοσία τους με υλικά, φάρμακα, τρόφιμα, καθώς και τη μισθοδοσία και την πληρωμή εφημεριών και υπερωριών σε όλο το υγειονομικό προσωπικό.

Τέλος, «η ΕΙΝΑΠ καλεί τους υγειονομικούς και το λαό να συνεχίσουν να αρνούνται την υποταγή σε κάθε είδους μνημόνιο με περηφάνια, αξιοπρέπεια και τόλμη» σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Μαίρη Μπιμπή  in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
30-6-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: