Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015

Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΡΑΣΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ "ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ" ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (!)

"Αν καταρρεύσει το ευρώ, καταρρέει η Ευρώπη", σημείωσε η Α. Μέρκελ μιλώντας σε στελέχη του κόμματός της και ευχαριστώντας τον Β. Σόιμπλε για την ακούραστη αναζήτηση "συμβιβασμού" με την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες


Είναι στο χέρι της Ελλάδας να κινηθεί για να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ στη συνάντηση με τα μέλη των Χριστιανοδημοκρατών.

Η Γερμανίδα καγκελάριος σύμφωνα με πηγές που συμμετείχαν στη συζήτηση και επικαλούνται τα γερμανικά ΜΜΕ και το Reuters είπε ότι οι αποφάσεις για την Ελλάδα μπορούν πλέον να ληφθούν μόνο σε ημερήσια βάση εξαιτίας της αβεβαιότητας.

Πρόσθεσε μάλιστα πως το ευρώ δεν είναι απλά ένα νόμισμα. "Αν καταρρεύσει το ευρώ, καταρρέει η Ευρώπη", τους είπε χαρακτηριστικά. 

Στη συνέχεια εξήγησε ότι η Ευρώπη επιβιώνει λόγω της ικανότητάς να κάνει συμβιβασμούς και αν τη χάσει τότε η ήπειρος χάθηκε. Αναφερόμενη στους συμβιβασμούς τόνισε πως "αν ένας το βίωσε αυτό τους τελευταίους μήνες ήταν ο Β. Σόιμπλε, τον ευχαριστώ και λέω πως είναι πολύ καλό που είναι υπουργός Οικονομικών.  Σημείωσε ακόμη ότι είναι απαραίτητο εντός του ευρώ να συνυπάρχουν οι προσπάθειες του καθενός μαζί με την αλληλεγγύη. Συμπλήρωσε μάλιστα με νόημα ότι η Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει κρίσεις, όπως αυτή με την Ελλάδα, πολύ καλύτερα από ότι στο παρελθόν. 

Μέσα στην κρίση αποφασίζουμε μόνο από μέρα σε μέρα ήταν η χαρακτηριστική της αποστροφή. Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπός της Στ. Ζάιμπερτ είπε ότι η Μέρκελ είναι ανοικτή για συνομιλίες αν το επιθυμεί ο Τσίπρας. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε είπε: "Η Ελλάδα είναι ένα μικρό μόνο κομμάτι της οικονομίας της Ευρωζώνης, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα εάν το δημοψήφισμα γινόταν τον Απρίλιο". 

left


ΠΡΕΖΑ TV
29-6-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: