Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015

ΑΘΩΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑΣ Ο ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ

ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ: ΕΙΧΑ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ «ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ=ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑ» ΟΣΟ ΕΣΩΖΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Αθωώθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, την Παρασκευή ο Ντομινίκ Στρος-Καν, τρία χρόνια και πλέον μετά την έναρξη της πολύκροτης υπόθεσης Κάρλτον. 

Ο 65χρονος πρώην ισχυρός άνδρας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατηγορούνταν ότι διοργάνωνε σεξουαλικά πάρτι με τη συμμετοχή εν γνώσει του ιερόδουλων σε αυτά, μεταξύ του 2008 έως 2011 στη Λίλλη τις Βρυξέλλες, το Παρίσι και την Ουάσινγκτον.


Ο ίδιος επέμεινε στην αρχική υπερασπιστική του γραμμή ότι δεν γνώριζε πως οι νεαρές γυναίκες που συμμετείχαν στα όργια ήταν πόρνες, επιχείρημα το οποίο έκανε δεκτό το δικαστήριο και τον απάλλαξε από την κατηγορία της μαστροπείας. 

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης των γάλλων δικαστών, οι καταθέσεις των επτά ιερόδουλων εις βάρος του Στρος-Καν είναι αντικρουόμενες, ενώ ανεπαρκείς είναι και οι αποδείξεις ότι ήταν εκείνος που διοργάνωνε τα πάρτι. 

«Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε ως ηθικό αυτουργό κάποιον που αντάλλαξε 35 γραπτά μηνύματα σε μία περίοδο 22 μηνών», δήλωσε συγκεκριμένα ένας εκ των δικαστών. 

Με την ανακοίνωση της απόφασης κλείνει η λεγόμενη υπόθεση Κάρλτον, η οποία πήρε το όνομα του ξενοδοχείου στη Λίλλη, όπου πραγματοποιήθηκαν ορισμένα από τα περίφημα πάρτι. Ο Στρος-Καν έχει παραδεχτεί ότι συμμετείχε και σε άλλες συναθροίσεις ανάλογου τύπου αλλού, επιμένοντας πάντα όμως ότι ήταν ιδιωτικές και πως δεν είχε ιδέα ότι οι γυναίκες ήταν πόρνες, καθώς δεν ήταν ο ίδιος που τα διοργάνωνε. Στην κατάθεσή του επίσης, υπογράμμισε ότι είχε κάθε δικαίωμα να έχει προσωπική ζωή και πως σε τελική ανάλυση ο λόγος που βρέθηκε κατηγορούμενος ήταν ο τρόπος που είχε επιλέξει να ζει. 

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ ήταν ο ισχυρότερος υποψήφιος στην κούρσα για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, όταν οι αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον προεκλογικό αγώνα μετά τις εις βάρος του κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση σε καμαριέρα, σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, το 2011 - για τις οποίες επίσης έχει αθωωθεί. 

Περισσότερα από τρία χρόνια μετά, ως ελεύθερος άνθρωπος, θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει ξανά τη φήμη του, η οποία επλήγη ιδιαίτερα μετά τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις κατά τη διάρκεια της δίκης. Ιερόδουλες είχαν καταθέσει τον Φεβρουάριο ότι ο Στρος-Καν τις είχε υποχρεώσει σε «ζωώδες» σεξ.   .in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
12-6-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: