Σάββατο, Ιουνίου 27, 2015

ΜΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ EUROWORKING GROUP-ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ #Greferendum

Σόιμπλε: Η ελληνική κυβέρνηση «έβαλε τέλος μονομερώς στις διαπραγματεύσεις» με τους πιστωτές της καθώς ανακοίνωσε ότι θα διεξαγάγει ένα δημοψήφισμα σχετικά με το πρόγραμμα χρηματοδότησης της χώρας. 
«Προς το παρόν, δεν υπάρχει πλέον βάση προκειμένου να υπάρξουν διαπραγματεύσεις (…) κανένας από τους συνάδελφούς με τους οποίους μίλησα δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το τι μπορούμε να κάνουμε τώρα» προσέθεσε ο ίδιος προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.


Βαρουφάκης στο Reuters: Ζητώ παράταση εβδομάδων και ευελιξία από τους πιστωτές για την πληρωμή της 30ης Ιουνίου!
Θα ζητήσω από το Eurogroup παράταση λίγων εβδομάδων για να προχωρήσουμε με το δημοψήφισμα, είπε μιλώντας στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών.
Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να εφαρμόσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και θέλει να επιτύχει μια γρληγορη συμφωνία με τους δανειστές στο πνευμα του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος. Δηλώνει ακόμα ότι η πληρωμή της 30ης Ιουνίου στο ΔΝΤ εξαρτάται από την ευελιξία των δανειστών. Είπε επίσης ότι η Ελλάδα επιθυμεί από την ΕΕ να της επιστρέψει το 1,9δισ από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ για να πληρώσει το ΔΝΤ την Τρίτη.  Τέλος, είπε ότι οι τράπεζες πρέπει να μείνουν ανοικτές σε όλο το μεταβατικό διάστημα και ο ρόλος της ΕΚΤ είναι να το διασφαλίσει αυτό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές: Η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Δραγασάκη και του αναπληρωτή υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον επικεφαλής τςη ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ευρωομάδας (Eurogroup).

Η εισήγηση του Euroworking Group προς τo Eurogroup για μη παράταση του προγράμματος οδήγησε στην αναβολή της συνάντησης του Μάριο Ντράγκι με τους κ. Τσακαλώτο και Δραγασάκη. Όπως τόνιζαν πηγές από τις Βρυξέλλες, μέχρι να αποφασίσει το Eurogroup  τα χέρια του επικεφαλής της ΕΚΤ είναι δεμένα.
newsit.gr



ΠΡΕΖΑ TV
27-6-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: