Τρίτη, Ιουνίου 30, 2015

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ (VIDEO)

Τις παρεμβάσεις των δανειστών κατήγγειλαν στη Βουλή η Πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης κατά την συνεδρίαση του νομοσχεδίου για την επαναχορήγηση σύνταξης στους παλιννοστούντες ομογενείς, την λειτουργία των ΚΕΠΑ, τα ΑΜΕΑ και τα μέτρα πάταξης της εισφοροδιαφυγής. Ωστόσο ακολούθησε μεγάλη ένταση με την Ν.Δ. να αποχωρεί, και την Πρόεδρο της Βουλής να ανακαλεί στην τάξη Βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και να ζητά από την Αντιπρόεδρο της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου να στείλει τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Σαββάτου και της σημερινής ημέρας στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.


Η Ζ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι «δρομολογήθηκαν εμπρόθεσμα στη Βουλή όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για την διεξαγωγή ομαλά και νόμιμα του δημοψηφίσματος  με το οποίο ο λαός καλείται να τοποθετηθεί επί του τελεσιγράφου που έθεσαν οι θεσμοί και περιέχεται στα δύο έγγραφα που έχουν διανεμηθεί και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Βουλής. Από πλευράς πολιτειακών παραγόντων διενεργήθει η απαραίτητη προδικασία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος».

«Το ερώτημα προς τους πολίτες  είναι αυτό που έχει  αποφασίσει η Βουλή κατά συντριπτική πλειοψηφία και έχει δημοσιοποιηθεί και αφορά το «ναι» ή «όχι» στο τελεσίγραφο», τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε: «οποιαδήποτε αλλοίωση του ερωτήματος ή παραπληροφόρηση ή παρέμβαση σε μια δημοκρατική διαδικασία που δρομολογήθηκε από τα όργανα της Βουλής αποτελεί αντιδημοκρατική  παρέμβαση προ τη δημοκρατία».

Και στη συνέχεια άσκησε κριτική στον Πρόεδρο της Κομισιόν: «Αυτό το απευθύνω προς όλους τους εκπροσώπους των λεγόμενων θεσμού ξεκινώντας από τον κ. Γιούνκερ που αποφάσισε ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρέμβει απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες». «Το απευθύνω», συνέχισε η Ζ. Κωνσταντοπούλου, «και σε όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα ως προς το νόμιμο της διαδικασίας. Που προσπαθούν να αλλοιώσουν το δίλημμα και να το συνδέσουν με την Ευρώπη και το νόμισμα».

«Αυτοί που το θέτουν με τρόπο άκρως αντιδημοκρατικό είναι εκείνοι που θέτουν το δίλημμα «Ευρώπη ή όχι», είναι εκείνοι που λένε ότι το δίλημμα είναι «ναι ή όχι στην Ευρώπη»», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Βουλής και τόνισε: «ουδέποτε η Ευρώπη είχε ως αρχή της τις παρεμβάσεις στη λαϊκή κυριαρχία. Η Ευρώπη στηρίζεται στη δημοκρατία και στο σεβασμό της λαϊκής κυριαρχίας και έκβασης».



Αμέσως ζήτησε τον λόγο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης αλλά η Πρόεδρος είχε ήδη καλέσει τον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, ο οποίος βρισκόταν στο βήμα. Η Ζ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι θα τον έδινε μετά τη ομιλία του Δ. Στρατούλη, αλλά ο Γ. Βρούτσης επέμεινε να μιλήσει εκείνη την ώρα. Σε έντονο ύφος κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για αντιδημοκρατική συμπεριφορά και φώναζε «δεν θα σας περάσει», «ντροπή σας». Έντονα αντιδρούσαν και ο Εισηγητής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, η Βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Η Πρόεδρος της Βουλής τους ανακάλεσε στην τάξη και, αναφερόμενη ονομαστικά στους Βρούτση, Ν. Παναγιωτόπουλο, Σ. Βούλτεψη και Λ. Γρηγοράκο τους υπενθύμισε το άρθρο 77 του Κανονισμού της Βουλής για ανάρμοστη συμπεριφορά. «Όποιος θέλει να μιλήσει, υπάρχει κοινοβουλευτικός τρόπος να το ζητήσει», είπε και τους διάβασε τι προβλέπει το άρθρο.

Στο ίδιο κλίμα και ο Δ. Στρατούλης επεσήμανε στη ΝΔ ότι «δεν πρέπει να μιλάτε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου όταν το κόμμα σας έχει αμφισβητήσει το δικαίωμα του λαού να τοποθετηθεί για τις απαράδεκτες απαιτήσεις των δανειστών που θέλουν να τον οδηγήσουν στην φτώχεια». «Πάει πολύ να μας καταγγέλλετε για αντιδημοκρατική στάση, όταν επί 5 χρόνια αντιμετωπίζατε με χημικά και ΜΑΤ όσους διαμαρτύρονταν και μετατρέπατε σε κλειστό θάλαμο αερίων το κέντρο και την περιοχή γύρω από τη Βουλή», πρόσθεσε.

Ο ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης επέκρινε τις παρεμβάσεις από το εξωτερικό: «δεν είναι σωστό, είναι ταπεινωτικό σε βάρος της Ελλάδας, μίας ανεξάρτητης κυρίαρχης χώρας, που παρά τα 5 χρόνια μνημόνιο δεν κατάφερνα να την μετατρέψουν σε προτεκτοράτο». «Όλοι αυτοί που παρενέβησαν σήμερα θέλουν να ακυρώσουν την δημοκρατία στη χώρα μας», είπε και πρόσθεσε: «θέλουν να πνίξουν την οικονομία και να οδηγήσουν σε πτώση την κυβέρνηση., κόντρα στη θέληση του ελληνικού λαού. Ο λαός παρά τις δυσκολίες, τις παρεμβάσεις, τους εκβιασμούς δεν πρόκειται να υποκύψει Ο λαός θα δείξει αντοχή, υπομονή, δύναμη, βγαλμένη από τις παραδόσεις του».

Η Ν.Δ. αποχώρησε με τον Γ. Βρούτση και την Σ. Βούλτεψη να διαμαρτύρονται εντονότατα και να φωνάζουν μεταξύ άλλων «ντροπή σας». Ο Δ. Στρατούλης είπε στην Σ. Βούλτεψη «ηρεμήστε, έχω ράμματα για την γούνα σας». Ακολούθησε ένταση και με τους Βουλευτές του Ποταμιού Ιάσωνα Φωτήλα και Κώστα Μπαργιώτα.

(newsroom naftemporiki.gr)



ΠΡΕΖΑ TV
29-6-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: