Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 - VIDEO #VOULI

 Βασικά σημεία από την ομιλία του πρωθυπουργού:
Καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις με κριτήριο την ευθύνη που μας βαραίνει. Δώσαμε για 5 μήνες έναν σκληρό αγώνα με λάθη και παραλείψεις, αισθάνομαι περήφανος γι αυτόν τον αγώνα, δώσαμε τη μάχη για το δίκιο του λαού μας. Τα βάλαμε με ισχυρούς αντιπάλους, το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αφήσαμε παρακαταθήκη δημοκρατίας και αξιοπρέπειας σε όλο το δημοκρατικό κόσμο. Από τη μία μεριά ήταν το δίκιο και από την άλλη η οικονομική ισχύς. Ήταν μια μάχη ανάμεσα στις δυνάμεις της συντήρησης και τις δυνάμεις που αγωνίζονται για να επιστρέψει η Ευρώπη στις ιδρυτικές της αξίες. Είμαι βέβαιος ότι αυτός ο αγώνας θα φέρει καρπούς, η σπορά θα καρποφορήσει στην Ευρώπη. Θέλω να πω ότι αυτή η πολιτική και ιδεολογική σύγκρουση έχει και χαρακτηριστικά μάχης πολιτικής ανάμεσα στις πολιτικές οικογένειες. 


Ένα κομμάτι σοσιαλδημοκρατίας υποστήριξε την Ελλάδα, η λαϊκή δεξιά κατακεραύνωσε τον ελληνικό λαό. 

Είναι μια μορφή αλληλεγγύης τα δανεικά, όμως η ύψιστη στιγμή αλληλεγγύης στην Ευρώπη ήταν η διαγραφή χρέους, και της περιόδου χάριτος στην μεταπολεμική Γερμανία. Δύσκολη η συμφωνία, στενά τα δημοσιονομικά πλαίσια, σας διαβεβαιώνω ότι αποτελούμε εγγύηση ότι δεν θα δεχθούμε πράξεις του παρελθόντος. Το παλιό πολιτικό σύστημα επιδιώκει μια ρεβάνς. 

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι εμείς αποτελούμε εγγύηση ότι δεν θα προχωρήσουμε σε πράξεις και παραλείψεις του παρελθόντος. Δεν θα δεχθούμε το κούρεμα των ομολόγων των Ταμείων ούτε θα ξεπουλήσουμε τις τράπεζες σε μία νύχτα. Σε ό,τι με αφορά δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από τη δέσμευσή μας να αγωνιστούμε μέχρι τέλος για το δίκιο του εργαζόμενου λαού. Δεν θα κάνουμε το χατίρι σε κανέναν από τους αντιπάλους μας μέσα και έξω από τη χώρα να αποτελέσουμε μια μικρή παρένθεση.

Μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα που θα αποκαταστήσουν την σημερινή πληγωμένη περηφάνια. Η δέσμευσή μας είναι ότι η κυβέρνηση αυτή θα κάνει ότι είναι δυνατόν με το ίδιο πάθος που πάλεψε έξι μήνες ως τώρα. 

Ο μεγάλος αντίπαλος, με όρους ταξικούς, βρίσκεται εντός των τειχών. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη με τις δυνάμεις των καρτέλ και τις δυνάμεις που ευνοήθηκαν από τα μνημόνια. Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μπει μία τάξη στη χώρα. Αυτή η κυβέρνηση θα προνοήσει να μετριάσουν οι κοινωνικές επιπτώσεις των μέτρων.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω με μεγάλη ειλικρινά πιστεύετε ότι είναι υπαρκτός ή πλαστός αυτός ο εκβιασμός; Η δεύτερη επιλογή ήταν η άτακτη χρεοκοπία. Η τρίτη επιλογή ήταν το σχέδιο Σόιμπλε. Αν την θέλουμε μπορούμε ακόμα να τη ζητήσουμε. 

Είμαι ο τελευταίος που θα διευκολύνει το σχέδιο απομάκρυνσης τούτης εδώ της κυβέρνησης που έδωσε τη μάχη τόσους μήνες

(παρατεταμένα χειροκροτήματα καθώς ολοκληρώθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού)

left.gr
ΠΡΕΖΑ TV
16-7-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: