Τρίτη, Ιουλίου 14, 2015

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3

ΑΥΡΙΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ
Στην εξαγγελία 24ωρης πανελλαδικής απεργίας προχωράει αύριο στον δημόσιο τομέα, όπως αναμενόταν, η ΑΔΕΔΥ μετά την ΠΟΕ ΟΤΑ και τους φαρμακοποιούς.

Την μέρα κατά την οποία θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση, έχουν προγραμματιστεί απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 και συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στις 19:00.

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. όπως και οι προηγούμενες μας ματώνουν, μας σφαγιάζουν για να σώσουν με κάθε τρόπο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων», σημειώνει το ΠΑΜΕ Δημοσίου.

«Φέρνουν απολύσεις στο Δημόσιο, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αυξάνουν υποχρεωτικά τα όρια συνταξιοδότησης στα 67, ενώ στον αέρα θα βρίσκονται οι διαθέσιμοι συνάδελφοι που επαναπροσλήφθηκαν το προηγούμενο διάστημα (ν. 4325/2015). Φέρνουν απαγόρευση πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης των δημοσίων υπαλλήλων!!!», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Συνεχίζουμε τη μάχη του "Όχι"»


Με συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις συμμετέχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εναντίον της «ντροπιαστικής συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα μαζί με τα αρπαχτικά ΕΕ και ΔΝΤ. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι, οι φτωχοί, όλες και όλοι εμείς που δώσαμε τη μάχη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη και κερδίσαμε μια σαρωτική νίκη ενάντια στην κυρίαρχη τάξη στην Ελλάδα και την Ευρώπη, έχουμε τη δύναμη να συνεχίσουμε και να ξηλώσουμε παλιά και νέα Μνημόνια. Να επιβάλουμε με τις απεργίες μας το μήνυμα που στείλαμε με το 61,3% και να τσακίσουμε τις επιθέσεις ΕΕ-ΔΝΤ αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προσχωρεί στο δικό τους μνημονιακό στρατόπεδο».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνει πως η «απεργία στις 15 Ιούλη πρέπει να είναι μόνο η αρχή. Χρειάζεται πανεργατική κλιμάκωση με νέα 48ωρη την επόμενη βδομάδα και απεργία διαρκείας για να μην εφαρμοστούν οι βάρβαρες επιθέσεις του τρίτου Μνημονίου. Το εργατικό κίνημα με τους αγώνες του γκρέμισε όλες τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, σήμερα μπορεί με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και εμπειρία να συνεχίσει και να νικήσει.

«Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια στο νέο Μνημόνιο, καλώντας σε κοινή δράση τον μαχόμενο κόσμο της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Παλεύουμε για τη διαγραφή του χρέους, τη ρήξη με την ευρωζώνη και την ΕΕ, την εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο. Για να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο, το δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής!», καταλήγει η ανακοίνωση.


«Να καταργηθούν τα μνημόνια»

Στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία με 24ωρη πανελλαδική απεργία, διεκδικώντας «την κατάργηση των μνημονίων».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία κάνει λόγο για «ολική επαναφορά των ασκούμενων πολιτικών της προηγούμενης πενταετίας, με συμφωνία για τρίτο μνημόνιο που κατακρεουργεί τους πολίτες».

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, με την ψήφιση του «"Δημοσιονομικού Συμβουλίου" ως κόφτη των κοινωνικών δαπανών, τελειώνει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Οι υπηρεσίες μετατρέπονται σε ανταποδοτικές, ανταγωνιστικές και οι πολίτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους την υγειά τους. Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση θα αντιμετωπιστούν από τα έσω του συστήματος, με κατάργηση, υποβάθμιση, απαξίωση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας».

Επίσης, η Ομοσπονδία τονίζει ότι θα επέλθουν νέες μειώσεις μισθών (έμμεσες και άμεσες), κινητικότητα, νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις, ενώ σημειώνει ότι «οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλλουν την άσκηση νεοφιλελεύθερων πολιτικών και απαιτείται η δημιουργία Ευρωπαϊκού Εργατικού Κινήματος ανατροπής τους».


«Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία»

Τη συμμετοχή του στην αυριανή απεργία, ανακοίνωσε ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος καλεί τους διοικητικούς υπαλλήλους να πάρουν μέρος στο απεργιακό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, με προσυγκέντρωση στην Κοραή, στις 11:00.

Σε σχετική ανακοίνωση, οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ αναφέρουν: «Συντασσόμαστε με όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κατά των νέων σκληρών μνημονιακών μέτρων.

«Δεν δεχόμαστε την επιβολή μέτρων, που το μόνο που διασφαλίζουν είναι τη δική μας εξαθλίωση και τη συνέχιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Οι δικές μας ανάγκες και επιθυμίες είναι το μόνο κριτήριο που αναγνωρίζουμε. Προασπίζουμε τις δικές μας ΖΩΕΣ και το δικό μας ΜΕΛΛΟΝ», τονίζουν.

Στάση εργασίας στο μετρό

Κατά της ψήφισης της νέας συμφωνίας τάσσονται και οι εργαζόμενοι στο μετρό, που θα πραγματοποιήσουν προειδοποιητική στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί, μετά την απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.

​«Η μνημονιακή λαίλαπα συνεχίζεται ακόμα και από την "αριστερή" κυβέρνηση Τσίπρα, στη λογική της ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων και της κοινωνικής αφαίμαξης», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το ΣΕΛΜΑ, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στα αυριανά συλλαλητήρια.

Κανονικά θα λειτουργήσουν ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ. Ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού, που προκήρυξαν επίσης εικοσιτετράωρη απεργία.     efsyn.gr


ΠΡΕΖΑ TV
14-7-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: