Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2015

ΈΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΚΛΗΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Η ελληνική πρόταση έφτασε εγκαίρως, αργά το βράδυ της Πέμπτης, στα χέρια των αρχών της Ευρωζώνης. Το πακέτο μεταρρυθμίσεων και μέτρων, κατά πληροφορίες ύψους 12-13 δισ. ευρώ, χαρακτηρίστηκε από τον εκπρόσωπο του Γερούν Ντάισελμπλουμ «σημαντικό για τους Θεσμούς» προκειμένου να κάνουν την εκτίμησή τους.

Την παραλαβή της ελληνικής πρότασης από τις Αρχές της Ευρωζώνης επιβεβαίωσαν μέσω Twitter ο εκπρόσωπος του κ. Ντάισελμπλουμ, Μικέλ Ράινς, και ο δημοσιογράφος των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ.Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πρόταση συμφωνίας δεν περιλαμβάνει συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα. 


Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναχώρησε λίγο νωρίτερα από το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να κάνει δηλώσεις, και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου όπου έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στο Μαξίμου βρέθηκε επί 3,5 ώρες και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η κ. Κωνσταντοπούλου αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις. 

Η ελληνική πρόταση κατατέθηκε επίσης λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή προκειμένου την Παρασκευή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, να λάβει γνώση η Ολομέλεια, από την οποία θα ζητηθεί η εξουσιοδότηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να διαπραγματευθούν επί τη βάσει αυτού του κειμένου.

Αφού ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση το οριστικό κείμενο θα κατατεθεί και πάλι στη Βουλή προκειμένου να πάρει εκ νέου έγκριση και να γίνει νόμος του κράτους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Ολομέλεια θα συγκληθεί στις 2 μετά το μεσημέρι.

Στις 08:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη συνεδριάζει την Παρασκευή, στις 10.30 π.μ., το διευρυμένο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ. in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
10-7-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: