Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2015

ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Σημαντική αύξηση στην προσέλευση ασθενών στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της «Αποστολής», έχει διαπιστωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Περισσότεροι από 100 ασθενείς περνάνε καθημερινά το κατώφλι του ιατρείου, ενώ χορηγούνται πάνω από 500 φάρμακα ημερησίως. Κάλεσμα για την στήριξη του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής απευθύνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

Μάλιστα τελευταία, ζητούν βοήθεια από το ιατρείο και ασφαλισμένοι -κυρίως συνταξιούχοι μεγάλης ηλικίας - που αδυνατούν να πληρώσουν τη συμμετοχή ακόμα και για φάρμακα, των οποίων η αξία είναι μικρή.


Επιπλέον έχουν αυξηθεί τα αιτήματα για αποστολή φαρμακευτικού υλικού σε φορείς του Δημοσίου, όπως Κέντρα υγείας, δημόσια νοσοκομεία, αγροτικά ιατρεία, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Προνοιακά Ιδρύματα και σωφρονιστικά καταστήματα.

Κάλεσμα για την στήριξη του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης απευθύνει αίτημα στήριξης της λειτουργίας του ιατρείου επισημαίνοντας ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα ζούμε την κορύφωση μιας ανθρωπιστικής κρίσης που απειλεί κυρίως τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Οι δημόσιες δομές υγείας έχουν καταρρεύσει και καλούμαστε πλέον να καλύψουμε την αδυναμία της Πολιτείας να ανταποκριθεί στις στοιχειώδης υποχρεώσεις της, προκειμένου να μη θρηνήσουμε θύματα. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους όσους μπορούν να συμβάλλουν, για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα δίχτυ ασφαλείας για τον συνάνθρωπο μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έχει 19 παραρτήματα στην Αττική και στηρίζει 22 Δήμους σε όλη την χώρα, με Κοινωνικά Ιατρεία και Κοινωνικά Φαρμακεία, ενώ συνεργάζεται με 33 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και 26 Μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Μαίρη Μπιμπή   IN.GR   

ΠΡΕΖΑ TV
27-7-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: