Δευτέρα, Αυγούστου 31, 2015

ΝΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

Πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση των ψηφοδελτίων (6 Σεπτεμβρίου) θα συνεδριάσει ξανά η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το πρόγραμμα και τα ψηφοδέλτια.

Σύμφωνα με Το Βήμα, η μάχη για μια καλή θέση στις λίστες αναμένεται να είναι σφοδρή, ενώ πολλά ονόματα ακούγονται τις τελευταίες ώρες ειδικά για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας -από τον Λάκη Λαζόπουλο, μέχρι προσωπικότητες της Αριστεράς όπως ο Λαοκράτης Βάσσος  ή ο Γιάννης Θεωνάς.


Πάντως, στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι υπάρχει η ευκαιρία, μετά το δυσάρεστο γεγονός της αποχώρησης συντρόφων, να ψάξουν με  μεγαλύτερη άνεση για τους κατάλληλους υποψηφίους. «Τις τελευταίες μέρες έχω γίνει δέκτης πάρα πολλών αιτημάτων σημαντικών ανθρώπων, αξιόλογων, για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια. 

Όποιος έρχεται και μου  ζητά να έχει εκλόγιμη θέση, δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια. Όποιος έρχεται και μου ζητά να έχει θέση στη μάχη να μπούμε μαζί, να βοηθήσουμε σαν στρατιώτες για να πετύχουμε αυτό το εγχείρημα, να έχει θέση και σε εκλόγιμη θέση. Απ' τα παθήματά μας να μάθουμε. Φτάνουν πια τα σταριλίκια, αρκετά πια με τους σταρ, να βάλουμε μπροστά τους έντιμους ανθρώπους, τους άξιους ανθρώπους, να δώσουμε τη μάχη για την Αριστερά, να δώσουμε τη μάχη για τη χώρα, να δώσουμε τη μάχη για την κοινωνία», είπε καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριο.

Είχε προηγηθεί η ακραία σύγκρουση του Αλέξη Μητρόπουλου με τον Χρήστο Σπίρτζη από το βήμα της πανελλαδικής συνδιάσκεψης. Ο κ. Μητρόπουλος  κατήγγειλε ότι υπάρχει σχέδιο σπίλωσης του και ότι κυβερνητικό στέλεχος  ζήτησε την παραμονή της διάλυσης της Βουλής, να υποβληθεί στον Άρειο Πάγο αίτημα για να αρθεί η βουλευτική του ασυλία του, κάτι που γνωρίζει και ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης.

Οι βολές αφορούσαν τον Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει εμπλοκή και δεν γνωρίζει την υπόθεση του κ. Μητρόπουλου.  Αλλά και ο κ. Νικολούδης, με ανακοίνωση του, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν έγινε ή δεν έγινε, οποιαδήποτε παρέμβαση στην υπόθεση αυτή και ότι δεν είπε σε οποιονδήποτε, ότι έγινε παρέμβαση από κάποιον υπουργό.

Η επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τις λίστες των υποψηφίων, αποτελεί σημαντικό κομμάτι τους κειμένου – παρέμβασης της ομάδας των 53.

«Χρειαζόμαστε ψηφοδέλτια μάχης, με ευρύτητα πνεύματος, όχι με συμμετοχές παραγόντων –τους πληρώσαμε ήδη. Στην παρούσα συγκυρία, που τα ερωτηματικά και οι αμφιβολίες για την πολιτική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλαπλά, η τελική διαμόρφωση της λίστας θα ενισχύσει ή θα αμβλύνει αρνητικές εντυπώσεις. Από την πλευρά μας, θα είμαστε αντίθετοι μέχρι τέλους σε νοοτροπίες και πρόσωπα, που κινήθηκαν στον αντίποδα της αριστεράς, που την πολέμησαν και σηματοδοτούν ένα συντηρητικό, από την πλευρά των αξιών, κόσμο», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Το προηγούμενο διήμερο έγινε μεγάλη συζήτηση στην Πανελλαδική συνδιάσκεψη για την επτάμηνη κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ και για τη συμφωνία, ασκήθηκε σκηρή κριτική αλλά η επιθυμία να προχωρήσουν όλοι μαζί και να κάνουν το χρέος τους προς τον ελληνικό λαό, όπως έλεγαν πολλά στελέχη, επικράτησε.  

Στην ομιλία του, το Σάββατο, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλούσε για τη συμφωνία και για το τι πρέπει να κάνει στο εξής ο ΣΥΡΙΖΑ και έμοιαζε σαν να μηρύκαζε ακόμα τα επιχειρήματα του. Την Κυριακή, χωρίς κοστούμι, φορώντας ένα μαύρο μπλουζάκι πόλο, βρήκε ξανά τον εαυτό του. Καθοριστική για αυτό ήταν η απόφαση της ομάδας των 53 να δώσουν την εκλογική μάχη και να μην κρατήσουν αποστάσεις παρά τις ισχυρές ενστάσεις τους. in.gr 

ΠΡΕΖΑ TV
31-8-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: