Δευτέρα, Αυγούστου 24, 2015

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΒΟΥΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ

Με βαριές κατηγορίες κατά του Μεγάρου Μαξίμου, η σκιά του οποίου, όπως είπε χαρακτηριστικά, "απλώνεται βαριά πάνω στην πολιτική ζωή του τόπου τον τελευταίο καιρό", και απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι ευτελίζει τη Βουλή συνεδριάζοντας με μονοκομματική σύνθεση, αντιτείνοντας ότι η ίδια εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, συγκάλεσε για αύριο νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς απόψε δεν υπήρξε απαρτία των μελών της.

Αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης ήταν η λήψη απόφασης στο αίτημα προς την Προεδρία της Δημοκρατίας, να αποσταλούν στην Επιτροπή τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στις 6 Ιουλίου, αμέσως μετά το δημοψήφισμα.
Η παρουσία στη συνεδρίαση μόνο δύο βουλευτών από τους συνολικά 17 που είναι μέλη της Επιτροπής, της Ραχήλ Μακρή και του Γιάννη Σταθά -και οι δύο εκπρόσωποι του κόμματος του Παναγιώτη Λαφαζάνη ,"Λαϊκή Ενότητα"-, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κ. Κωνσταντοπούλου, που τόνισε ότι "δεν περιποιεί τιμή για όλους εκείνους που θέλουν να φαλκιδεύσουν τη δημοκρατική λειτουργία της Βουλής.
Η πρόεδρος της Βουλής επιτέθηκε εκ νέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατηγορώντας τον ότι δεν έχουν βάσει τα όσα επικαλείται για λόγους αντιπερισπασμού, όπως είπε, στην επιστολή του, αρνούμενος να αποστείλει τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ενώ υποστήριξε ότι έχει γίνει στο παρελθόν ακόμα και στη Βουλή των δύο ημερών το 2012.
Παράλληλα, η πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για εσκεμμένη απουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνοντας προσωπικά τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Χρήστο Μαντά και χαρακτηρίζοντας "ψευδεπίγραφη" και "κατάπτυστη" την ανακοίνωση που είχε εκδοθεί, με την οποία τής καταλόγιζαν "μικροκομματική σκοπιμότητα".
"Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπείται. Είμαι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να πω σε όσους επιχειρούν να καταργήσουν τη Βουλή, ότι η Βουλή λειτουργεί, δεν αυτοκαταργείται. Είναι λυπηρό να επιχειρούν να αποτραπεί η συνεδρίαση αυτής της Επιτροπής για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Δεν περιποιεί τιμή για αυτούς που θέλουν να σκοτώσουν το ΣΥΡΙΖΑ και υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου του και οι οποίοι θα αναλάβουν όμως και την ευθύνη αυτή", ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Σχολιάζοντας δε το γεγονός ότι στην ανακοίνωση δηλώνεται ότι "η Κ.Ο του ΣΥΡΖΑ δεν θα συμπράξει στην επιχειρούμενη προσχηματική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη και την Τετάρτη για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το δημόσιο χρέος", η πρόεδρος της Βουλής τόνισε χαρακτηριστικά: "Καλό είναι να μην προσπαθούν να συρρικνώσουν τις δημοκρατικές λειτουργίες και διαδικασίες. Η σκιά του Μαξίμου απλώνεται βαριά στην πολιτική ζωή του τόπου. Μόνο θλίψη προκαλούν όσοι προσποιούμενοι τον Σύριζα, επιχειρούν να ματαιώσουν δύο τόσο σημαντικές συνεδριάσεις".
Η Ραχήλ Μακρή, από την πλευρά της, έκανε λόγο για ένα ακόμα ατόπημα από αυτούς που έχουν αυτοκαταργήσει τον εαυτό τους ως μέλη της Επιτροπής, ενώ τόνισε ότι όλοι οι βουλευτές που υποστηρίζουν ότι η Βουλή έκλεισε οφείλουν να επιστρέψουν το σύνολο της βουλευτικής τους αποζημίωσης.
Ο Γιάννης Σταθάς μίλησε για λειτουργία Βουλής με διαδικασίες fast track, και τόνισε ότι αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, γιατί δίνει άλλοθι και τροφή και γιγαντώνουν αυτούς που δεν πιστεύουν στη δημοκρατία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ   

ΠΡΕΖΑ TV
24-8-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: