Τετάρτη, Αυγούστου 05, 2015

ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΖΗΤΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ

Να επαναλειτουργήσουν τον πυροσβεστικό σταθμό της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα, που έκλεισε μέσα στο καλοκαίρι, ζητά από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία.

Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του, αντί για στελέχωση του πυροσβεστικού σταθμού «με εξειδικευμένο προσωπικό στην πυρόσβεση και διάσωση ατυχημάτων που συμβαίνουν σε επισκευαζόμενα πλοία» η κυβέρνηση «συνεχίζοντας ακριβώς τις ίδιες πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, έκλεισε καλοκαιριάτικα τον πυροσβεστικό σταθμό στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το χώρο, τους εργαζόμενους και την περιοχή».


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καταθέσαμε υπόμνημα για το ζήτημα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας στη χώρα που περιέχει και τις προτάσεις μας στην κατεύθυνση ανάπτυξης του κλάδου, το οποίο η συγκυβέρνηση αποδέχτηκε και το χαρακτήρισε πλήρες και εμπεριστατωμένο.

Ένα από τα αιτήματα του υπομνήματος είναι και η στελέχωση του πυροσβεστικού σταθμού της Ν/Ζώνης στο Πέραμα με εξειδικευμένο προσωπικό στην πυρόσβεση και διάσωση ατυχημάτων που συμβαίνουν σε επισκευαζόμενα πλοία, όπως και να τους παρασχεθεί και ο κατάλληλος εξοπλισμός.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όμως αντί να πραγματοποιήσει το αίτημά μας που είναι αναγκαίο, συνεχίζοντας ακριβώς τις ίδιες πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, έκλεισε καλοκαιριάτικα τον πυροσβεστικό σταθμό στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το χώρο, τους εργαζόμενους και την περιοχή, διαλύει συνολικά ακόμα και τις υπάρχουσες δομές και υποδομές, στρώνοντας έτσι το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

ΚΑΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση και τους αρμόδιους να επαναλειτουργήσουν τον πυροσβεστικό σταθμό, να τον ενισχύσουν σύμφωνα με την πρότασή μας, σε διαφορετική περίπτωση θα είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι για οτιδήποτε προκύψει.

Παράλληλα καλούμε και τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα για το πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, να συσπειρωθούν γύρω από το Συνδικάτο, να παλέψουμε ώστε να μην περάσουν αυτές οι πολιτικές που απαξιώνουν τον κλάδο μας, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, καταστρατηγούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μας οδηγούν στην ανεργία και στο περιθώριο».   http://902.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
5-8-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: