Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για να παραλαβει τηδιερευνητικη εντολη για το σχηματισμο κυβερνησης

ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ...ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλος παρέδωσε στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης την Παρασκευή. 

Ο αρχηγός της ΝΔ ανέφερε πως θα «εξαντλήσει κάθε όριο ώστε να δοθεί λύση από την παρούσα Βουλή».

«Οι εκλογές είναι η ύστατη λύση και δεν βοηθούν τη χώρα» είπε παραλαμβάνοντας την εντολή. Άφησε δε αιχμές, υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ εξετάζει το ενδεχόμενο, η απόφαση αυτή «να υποκρύπτει συμφέροντα και πολιτικές διαπλοκές».

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι θα πάει στη Βουλή και ζητήσει άμεσα συνάντηση από την πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να διερευνήσει κατά πόσο υπάρχει εμπιστοσύνη σε όποια μορφή κυβέρνησης.



«Θα εξετάσουμε κατά πόσο υπάρχει ανοχή ή εμπιστοσύνη για συγκρότηση κυβέρνησης με πρωθυπουργό άλλο στέλεχος από τον ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας δεν θέλει» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ,

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης εστάλη προς τον πρόεδρο της ΝΔ ένα e-mail από την Προεδρία της Δημοκρατίας, με το οποίο ο Πρ.Παυλόπουλος τον ενημέρωνε ότι του παρείχε τη διερευνητική εντολή.
 
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε άμεσα, ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως θα τιμήσει «την από το Σύνταγμα εντολή διακρίβωσης δυνατότητας σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως θα επισκεφθεί τον κ. Παυλόπουλο σήμερα, Παρασκευή, για να παραλάβει την εντολή η οποία, βάσει του Συντάγματος, δεν προβλέπεται να ανατίθεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε στην απαντητική του επιστολή. 

Σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα, κάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες. Άμεσα λοιπόν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να ξεκινήσει τις επαφές με πολιτικούς αρχηγούς.

Ο κ. Μεϊμαράκης προανήγγειλε ότι θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, αλλά και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, για να βολιδοσκοπήσει εάν θα μπορούσε να εξασφαλίσει ψήφο ανοχής από την Αριστερή Πλατφόρμα. 
-Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΗ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν ξεκαθάρισε εάν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, εφόσον δοθεί η σχετική έγκριση από τα κομματικά όργανα. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Μεϊμαράκης δέχθηκε τις επικρίσεις του ΠΑΣΟΚ, που τον κατηγόρησε ότι βάζει στη συζήτηση το κόμμα που δεν ανήκει στο δημοκρατικό τόξο.

Και τα υπόλοιπα κόμματα όμως δεν επιθυμούν να μπουν σε συζητήσεις με τη Χρυσή Αυγή. Στο πλαίσιο αυτό, στελέχη της ΝΔ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο κ. Μεϊμαράκης να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή πριν τη λήξη του τριημέρου.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: