Τετάρτη, Αυγούστου 05, 2015

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Το νέο εργοδοτικό έγκλημα στο ορυχείο της ΔΕΗ στη Μαυροπηγή τη Δευτέρα που είχε σαν αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό εργολαβικού εργαζόμενου καταγγέλλει το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), αναδεικνύοντας «το άθλιο καθεστώς που επικρατεί στις εργολαβίες μεταφοράς υλικών», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.


Ο άτυχος οδηγός άφησε την καρότσα του οχήματος που οδηγούσε σηκωμένη, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί σε υπερυψωμένη κεφαλή ταινιόδρομου και να ανατραπεί. Ο εργαζόμενος υπέστει σοβαρά κατάγματα και μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη.

« (...) ο καθημερινός αγώνας του κάθε οδηγού φορτηγών είναι να βγάλει έστω και ένα δρομολόγιο επιπλέον, με 10ωρα και 12ωρα. Στην προσπάθειά του αυτή δεν κινδυνεύει μόνο η δική του ζωή, αλλά και όλων των άλλων εργαζομένων που κινούνται γύρω του.

Όπως είναι γνωστό, οι περισσότεροι από τους οδηγούς φορτηγών είναι για μήνες απλήρωτοι, πολλοί από τους οποίους είναι ιδιοκτήτες φορτηγών με μεγάλα χρέη σε τράπεζες. Αυτά τα ζητήματα δημιουργούν οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα που μπορούν να αποσπάσουν τη μεγάλη προσοχή που πρέπει να επιδεικνύει ο εργαζόμενος σε κάθε κίνησή του, για τη δική του ασφάλεια και των γύρω του» υπογραμμίζει το ΣΕΕΕΝ.

Τονίζει ακόμα ότι «όλα τα παραπάνω είναι τα αποτελέσματα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και του ανταγωνισμού που πιστά υπηρέτησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει με την ίδια θέρμη και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» http://902.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
5-8-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: