Δευτέρα, Αυγούστου 31, 2015

H ΚΙΝΑ «ΒΡΗΚΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΧ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Για σειρά ομολογιών στις κινεζικές έρευνες για το χρηματιστηριακό κραχ μιλούν τα κρατικά κινεζικά ΜΜΕ, από υπόπτους εμφανίζονται ως «υπεύθυνοι» για την βουτιά των μετοχών -τουλάχιστον σύμφωνα με την αντίληψη του Πεκίνου. 

Πρόκειται για έναν συντάκτη σε οικονομικό περιοδικό, τέσσερα στελέχη εταιρείας χρηματιστηριακών συναλλαγών και μέχρι και ένα στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.


Όπως μεταδίδει το επίσημο κινεζικό πρακτορείο Xinhua τη Δευτέρα, ο ένας από αυτούς που «παραδέχθηκαν την ενοχή τους» είναι ο Ουάνγκ Σιαολού, ρεπόρτερ στο οικονομικό περιοδικό Caijing. Παραδέχθηκε ότι έγραψε κείμενα «βασιασμένα σε φήμες και προσωπικές, υποκειμενικές  εικασίες» τα οποία και «επέφεραν τεράστιες ζημιές στη χώρα και στους επενδυτές», προκαλώντας «πανικό και ταραχή στις αγορές». 

Επιπλέον, τα κινεζικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως ένα στέλεχος της κινεζικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς παραδέχθηκε πως έκανε χρηματιστηριακές συναλλαγές με χρήση εσωτερικής πληροφόρησης. Τέτοια επενδυτική δραστηριότητα φέρονται επίσης να ομολόγησαν και τέσσερα στελέχη της εταιρείας CITIC, μίας από τις μεγαλύτερες κινεζικές εταιρείες χρηματιστηριακών συναλλαγών. 

Το Reuters και το Bloomberg, που όπως και τα υπόλοιπα ΜΜΕ ανά τον κόσμο δεν κρύβουν τις επιφυλάξεις τους, επισημαίνουν πως δεν διευκρινίστηκε ποια ήταν τα κείμενα που υποτίθεται ότι «πυροδότησαν» το κραχ. in.gr 

ΠΡΕΖΑ TV
31-8-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: