Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2015

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα
Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στην εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου με τους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας να ανταλλάσσουν μεταξύ τους κατηγορίες περί «αυτοφωράκηδων», τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αποκλείουν κάθε πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας με τη Ν.Δ. αλλά να αφήνουν ανοιχτό παράθυρο για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι και τον κ. Μεϊμαράκη να μην αποκλείει το ενδεχόμενο ακόμη και του «μεγάλου συνασπισμού».

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει «κλειδώσει» η διενέργεια δύο τηλεοπτικών αναμετρήσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει την πρώτη στις 10 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών και τη δεύτερη στις 14 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή του Αλ. Τσίπρα και του Ευ. Μεϊμαράκη.
Το πρωί ο κ. Μείμαράκης, μιλώντας στο Mega, κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα ως «κουρασμένο» που θέλει να φύγει και ψάχνει «να βρει τον αυτοφωράκια που θα τον βάλουμε μπροστά, να τον πάρουν μέσα».
Σχολιάζοντας την αναφορά Μεϊμαράκη ο Αλέξης Τσίπρας από την Κρήτη είπε: «Δεν τον θέλω ούτε για αυτοφωράκια ούτε για συνεργάτη. Οι βαρόνοι του κόμματός του τον θέλουν για αυτοφωράκια αλλά αυτοφωράκια της ήττας στις εκλογές, όχι αυτοφωράκια της εξουσίας».
Νωρίτερα ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά, επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να πάει σε κυβέρνηση με το «πολιτικό προσωπικό που έχει σχέση με το παρελθόν», αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό ένα παράθυρο για συνεργασία με άλλα κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι αφού απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας μόνο με τη ΝΔ.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον Real Fm, χαρακτήρισε ανέφικτη και πολιτικά μη βιώσιμη τη σύμπραξη στο πλαίσιο του μεγάλου συνασπισμού, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον ίδιο σταθμό εξέφρασε την άποψη ότι είναι «περισσότερη πιθανή η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στη βάση εφαρμογής του τρίτου μνημονίου».
Στις 20:00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στα Ανώγεια στην πλατεία Αρμί ενώ στις 19:30 ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στα πάλαι ποτέ κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης στον αριθμό 18 στην επιστροφή της ΝΔ στο νεοκλασικό που στέγασε από το 1975 την παράταξη, το οποίο όμως στο εσωτερικό του θα χρειαστεί σημαντικές παρεμβάσεις προκειμένου να στεγάζει και πάλι τα κεντρικά γραφεία του κόμματος.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες το «παρών» στη σημερινή εκδήλωση αναμένεται να δώσουν τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και ο Αντώνης Σαμαράς ενώ και από πλευράς ΟΝΝΕΔ θα υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση για την εκδήλωση.
Τέλος, ένα από τα ζητούμενα της ημέρας είναι και η επιστροφή από τη Νάξο του Μανώλη Γλέζου ο οποίος δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά του για το αν τελικά θα είναι υποψηφιος με την ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη.  
http://www.naftemporiki.gr/  

ΠΡΕΖΑ TV
1-9-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: