Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2015

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΚΑΤΕΒΑΣΕ 10 ΧΡΟΝΟ ΜΑΘΗΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Απίστευτο περιστατικό εναντίον 10χρονου μαθητή έγινε χθες μεσημέρι της Δευτέρας στην Αρχαία Κόρινθο έπεσε θύμα οδηγού ΚΤΕΛ, ο οποίος τον εγκατέλειψε στη μέση του δρόμου.

Σύμφωνα με το parakato.gr ο οδηγός λεωφορείου κατέβασε το μαθητή γιατί δεν μπορούσε να αποδείξει ότι ήταν «μαθητής» για το λόγο αυτό δεν του επέτρεψε την δωρεάν μεταφορά του στο σχολείο και του ζήτησε να καταβάλλει το αντίτιμο του ενός ευρώ για το εισιτήριο. Ο 10χρονος δεν είχε χρήματα και ο οδηγός τον κατέβασε από το λεωφορείο πατώντας γκάζι και αφήνοντας τον μαθητή στο δρόμο.

Εύλογα γεννάται το ερώτημα, ένα παιδί με τσάντα στην πλάτη που θα μπορούσε να πηγαίνει, το πρωί, αν όχι στο σχολείο;


«Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό» καταγγέλλει ο πατέρας του 10χρονου μαθητή Μ.Κομπορόζος στον ΑΝΤ1 και ρωτάει τον πρόεδρο τον ΚΤΕΛ Κορίνθου « πότε είναι η τελευταία φορά που έγινε κάποια ψυχολογική εξέταση», ένας έλεγχος  σε αυτούς τους οδηγούς που μεταφέρουν τόσο κόσμο καθημερινά. Ανέφερε μάλιστα ότι στα social media υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες και διαμαρτυρίες από μαθητές που καταγγέλλουν  την απαράδεκτη συμπεριφορά των οδηγών του ΚΤΕΛ.

Να σημειωθεί ότι στην Αρχαία Κόρινθο την μεταφορά των κατοίκων έχουν αναλάβει τα ιδιωτικά ΚΤΕΛ Κορινθίας αντί της Δημοτικής αστικής συγκοινωνίας. Αποτέλεσμα ήταν να έχουν μειωθεί δραματικά η συχνότητα των δρομολογίων.

Ενδεικτικό είναι ότι την Κυριακή δεν υπάρχει κανένα δρομολόγιο, καθώς σταματούν στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου. Με αποτέλεσμα η Αρχαία Κόρινθο παρόλο που πρόκειται για τουριστικό μέρος να μην έχει καμία επικοινωνία με το κέντρο της Κορίνθου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτεί το ΚΤΕΛ Κορινθίας για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών. Όμως οι σχετικές αποφάσεις, η έκδοση ταυτοτήτων των μαθητών και οι σχετικές διαδικασίες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

Ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Κορινθίας, Παναγιώτης Μάρκελος παραδέχθηκε το περιστατικό ζητώντας συγγνώμη χαρακτηρίζοντάς το ωστόσο «μεμονωμένο» και «ατυχές».

Να προστεθεί ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΚΤΕΛ, ο οδηγός είναι και μέτοχος στα ΚΤΕΛ αλλά στο εύλογο ερώτημα ποιος ευθύνεται απάντησε ότι δεν είναι υπεύθυνο το υπουργείο για την έκδοση των σχολικών αυτών ταυτοτήτων αλλά «τυπώνονται από τα σχολεία τα ειδικά μαθητικά δελτία και σφραγίζονται από τον πρόεδρο των ΚΤΕΛ». «Όλα τα παιδιά κυκλοφορούν χωρίς ταυτότητα» πρόσθεσε ο κ. Μάρκελος.

Εντύπωση προκαλεί όμως, ότι ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Κορινθίας ανέφερε ως υπεύθυνο για την έκδοση των ταυτοτήτων το σχολείο. Ευθύνες δεν υπάρχουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς είναι η καθ' ύλην αρμόδια για την έκδοση των δελτίων των μαθητών;

«Μεμονωμένο» απεφάνθη ο δημοσιογράφος στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega παρά τις καταγγελίες των κατοίκων στην Αρχαία Κόρινθο ενώ ο κ. Βρούτσης σχολίασε ότι πρόκειται για  «μεμονωμένο» και «λήξαν». Ερωτήματα προκαλεί αυτή η βιαστική ετυμηγορία και η αποσιώπηση των ευθυνών της Περιφέρειας από όλους. Μήπως επειδή αντιπεριφεριάρχης Πελοπονήσου είναι ο γνωστός μας από την προεκλογική περίοδο και στέλεχος της Ν.Δ. Πελοπίδας Καλλίρης;

Το περιστατικό που σύμφωνα με τους κατοίκους της Αρχαία Κορίνθου, καθόλου «ατυχές και μεμονωμένο» δεν είναι, δυστυχώς μαρτυρεί τις άσχημες συνέπειες και τα προβλήματα που δημιουργούνται όταν τα ιδιωτικά συμφέροντα και το κέρδος εμπλέκονται σε υπηρεσίες που αφορούν το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Κατερίνα Μπρέγιαννη   αυγη



ΠΡΕΖΑ TV
13-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: