Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2015

ΣΤΙΣ 31 ΜΑΪΟΥ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΆΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Αναβλήθηκε για τις 31 Μαΐου 2016 η συζήτηση στον Άρειο Πάγο για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Το αίτημα για την αναβολή κατέθεσε ο νομικός σύμβουλος των καθαριστριών κ. Γιάννης Καρούζος, με το Δημόσιο (Νομικό Συμβούλιο του Κράτους) να συναινεί στην ανωτέρω διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, για την αναβολή υπήρξε και η σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, απόρροια και της σχετικής πολιτικής δέσμευσης για τις εργαζόμενες.


Παρά το γεγονός ότι οι καθαρίστριες έχουν ήδη τακτοποιηθεί με τον σχετικό νόμο Κατρούγκαλου, και με οκτάωρη απασχόληση, εντούτοις το Δημόσιο δεν αποσύρει την προσφυγή του, εμμένοντας στο ότι οι καθαρίστριες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, δεν απολύθηκαν, ως εκ τούτου  δεν έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν αναδρομικούς μισθούς.

«Είμαστε αντίθετοι στην εκδίκαση της υπόθεσης» δηλώνει ο εργατολόγος κ. Καρούζος που εκπροσωπεί τις καθαρίστριες, εκτιμώντας ότι «η όποια δυσμενής εξέλιξη μπορεί να γίνει προάγγελος τυχόν δυσμενούς εργασιακής μεταχείρισής τους στο μέλλον».

Με άλλα λόγια, οι εργαζόμενες θα θεωρούνται επιβαρυμένες στην περίπτωση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης, γεγονός που ίσως τις θέσει σε κίνδυνο άλλη μια φορά.

Η υπόθεση των καθαριστριών έχει βαρύ πρόσημο, καθώς ενδέχεται να βάλει ταφόπλακα και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις επιστροφής διαθεσίμων υπαλλήλων που έχουν ασκήσει ένδικα μέσα.     .  in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
13-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: