Δευτέρα, Οκτωβρίου 12, 2015

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 4 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ AIR FRANCE ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Τέσσερις εργαζόμενοι της Air France συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που διεξάγεται για τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν πριν από μια εβδομάδα κατά τη διάρκεια ενός συμβουλίου εργαζομένων στην γαλλική αεροπορική εταιρεία.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις εργαζόμενοι συνελήφθησαν στο χώρο του σπιτιού τους, στην περιφέρεια της περιοχής του Παρισιού , περίπου στις 7 το πρωί (ώρα Ελλάδας), χωρίς να προβάλλουν αντίσταση.


Πρόκειται για τέσσερις άνδρες που εργάζονται για την πτέρυγα Cargo της Air France κι όχι για μέλη συνδικάτων, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, η οποία επιβεβαίωσε πληροφορία που είχε ο ραδιοσταθμός Europe 1.

Υπενθυμίζεται ότι πολλές εκατοντάδες εργαζόμενοι διέκοψαν στις 5 Οκτωβρίου το συμβούλιο εργαζομένων της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας, το οποίο γινόταν για να ενημερωθούν τα συνδικάτα για ένα νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας που προβλέπει κυρίως την κατάργηση 2.900 θέσεων εργασίας.

 Κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων που ακολούθησαν, δύο διευθυντικά στελέχη της εταιρείας δέχθηκαν επίθεση από οργισμένους εργαζόμενους, οι οποίοι τους έσκισαν τα πουκάμισα. Τουλάχιστον 10 αγωγές κατατέθηκαν στη συνέχεια: έξι φύλακες ασφαλείας και τρία διευθυντικά στελέχη της εταιρείας προσέφυγαν για άσκηση "βίας", όπως και η Air France για "παρεμπόδιση" της διεξαγωγής του συμβουλίου και πρόκληση "ζημιών".

Η εισαγγελία του Μπομπινί, στα βόρεια προάστια του Παρισιού, ξεκίνησε δικαστική έρευνα, η οποία ανατέθηκε στην μεθοριακή αστυνομία που είναι αρμόδια για τη ζώνη του αεροδρομίου. Εσωτερική έρευνα της Air France επέτρεψε επίσης να αναγνωριστούν περίπου δέκα εργαζόμενοι που εμπλέκονταν στα βίαια επεισόδια της περασμένης εβδομάδας, δήλωσε παράλληλα πηγή.

απε


ΠΡΕΖΑ TV
12-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: