Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015

ΧΑΡΑΤΣΙ 5 ΛΕΠΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Στόχος οι καταναλωτές να μάθουν να φέρνουν τις δικές τους σακούλες καθώς μόνο πέρσι χρησιμοποιήθηκαν 7,6 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες

Και στην Αγγλία θα ισχύσει από σήμερα ο «φόρος» για τις πλαστικές σακούλες που εφαρμόζεται στο υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.Στόχος του «φόρου» των 5 λεπτών της λίρας για κάθε πλαστική σακούλα είναι να προστατευθεί η άγρια φύση και να μειωθούν τα σκουπίδια στους δρόμους.

Μόνο πέρσι στην Αγγλία μοιράστηκαν 7,6 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες μόνο από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, αριθμός που μεταφράζεται σε 140 σακούλες για κάθε κάτοικο.


Οι επικριτές του μέτρου υποστηρίζουν ότι είναι αρκετά πολύπλοκο και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερες ουρές στα καταστήματα.

Και οι υπερασπιστές του μέτρου, ωστόσο, επικρίνουν την κυβέρνηση γιατί εξαίρεσε από την εφαρμογή του τα μικρά καταστήματα.

Σε πρώτη φάση τον «φόρο» επιβάλουν όλα τα καταστήματα που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζομένους πλήρους απασχόλησης ενώ, αντίθετα, δωρεάν θα συνεχίσουν να χορηγούνται οι χαρτοσακούλες.

Στην Ουαλία, όπου επίσης εφαρμόζεται το μέτρο, ο αριθμός για τις σακούλες μειώθηκε κατα 79% τα τελευταία τρια χρόνια.

Το όφελος από τον «φόρο» εκτιμάται σε 60 εκατομμύρια λίρες όσον αφορά το κόστος καθαρισμού των δρόμων. θεμα

ΠΡΕΖΑ TV
5-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: