Δευτέρα, Οκτωβρίου 12, 2015

ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΕΥΕΛΠΙΣΤΕΙ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ

Η Κίνα ευελπιστεί μέσα στα επόμενα έξι χρόνια να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των 70 εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν αυτή τη στιγμή κάτω από όριο της φτώχειας, με ένα εκατομμύριο ανθρώπους κατά μέσο όρο να περνούν σε καθεστώς ασφάλειας κάθε μήνα, είπε κυβερνητικός αξιωματούχος.
Παρά τους ταχείς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης τα δύο τελευταία χρόνια, η φτώχεια παραμένει τεράστιο θέμα στην Κίνα, ιδιαίτερα στις μη αστικές περιοχές που η έλλειψη θέσεων εργασίας οδηγεί τους ενήλικες να αναζητήσουν απασχόληση αλλού, αφήνοντας πίσω τους ηλικιωμένους και τα παιδιά.

«Έχουμε έξι χρόνια για να εξαλείψουμε όλη τη φτώχεια» ανέφερε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης ο Χονγκ Τιανγιούν, υποδιευθυντής της αρμόδιας κρατικής υπηρεσίας για την καταπολέμηση της φτώχειας.
Περίπου 70 εκατ. άνθρωποι, κυρίως σε αγροτικές περιοχές, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στην Κίνα, με ετήσιο εισόδημα κάτω των 2.300 γιουάν (362 δολαρίων), όπως μετέδωσε τον περασμένο μήνα το πρακτορείο Νέα Κίνα επικαλούμενο στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα, περίπου 12,3 εκατ. άνθρωποι κέρδισαν το 2014 περισσότερα χρήματα και βελτίωσαν τις συνθήκες διαβίωσής τους πάνω από το όριο της φτώχειας, συγκριτικά με 43,3 εκατ. το 2011.   


http://news247.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
12-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: