Παρασκευή, Οκτωβρίου 23, 2015

ΟΗΕ: Η ΤΣΕΧΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Η Τσεχία παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων, θέτοντας υπό κράτηση πρόσφυγες έως και 90 ημέρες, κατήγγειλε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, καταγγέλλοντας ότι αστυνομικοί γδύνουν τους πρόσφυγες για να τους υποβάλουν σε έρευνα και να βρουν χρήματα, προκειμένου οι πρόσφυγες να πληρώσουν οι ίδιοι την κράτησή τους.  

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ Ζάιντ Ραάντ αλ-Χουσεΐν δήλωσε ότι ανησυχεί για την ξενοφοβική συζήτηση που έχει ξεκινήσει στην Τσεχία, αναφέροντας ως παράδειγμα ισλαμοφοβικά σχόλια από τον τσέχο πρόεδρο Μίλος Ζέμαν. 


Δήλωσε επίσης ότι ανησυχεί για τις συνθήκες κράτησης των προσφύγων και κατήγγειλε ότι κρατούνται ακόμα και μικρά παιδιά, γεγονός που χαρακτήρισε αδικαιολόγητο.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του τσέχου προέδρου είπε ότι «είναι φανερό ότι η εκστρατεία κατά της Τσεχικής Δημοκρατίας λόγω της στάσης της στη μεταναστευτική κρίση εντείνεται».

Ο εκπρόσωπος του Ζέμαν απέρριψε τις επικρίσεις του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ο τσέχος πρόεδρος έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό για την απειλή ισλαμικού φονταμενταλισμού. «Επιμένει στην άποψή του και δεν θα την αλλάξει εξαιτίας πιέσεων από το εξωτερικό» σημείωσε ο εκπρόσωπός του.  in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
23-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: