Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2015

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΝ ΠΛΩ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ο Peter Bouckaert, διευθυντής Εκτάκτων Αναγκών για το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μιλώντας σε καθεστωτική ενημερωτική ιστοσελίδα, δήλωσε πως «οι δράστες μιλούσαν ελληνικά και οπλοφορούσαν. Πρόκειται για ακροδεξιούς εξτρεμιστές. Το Λιμενικό δεν παρεμβαίνει πάντα. Την Παρασκευή όταν ήρθαν τα ταχύπλοα του Λιμενικού είδαν τις σπασμένες μηχανές και όταν διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι στο νερό αποχώρησαν.
Οι τρεις λέμβοι κατέληξαν στα τουρκικά παράλια από την τουρκική ακτοφυλακή και εθελοντές και η μία στη Λέσβο. Σε όλα τα περιστατικά οι κουκουλοφόροι έρχονται με σκάφος από τις ελληνικές ακτές και επιστρέφουν σε αυτές. Τα ίδια γίνονται και στη Χίο» και στη συνέχεια προσέθεσε πως «από τις πληροφορίες που έχω, οι οποίες προέρχονται και από συζητήσεις με διακινητές που γνωρίζουν καλά την κατάσταση, την περίοδο του καλοκαιριού καταγράφηκε έξαρση των επιθέσεων (τουλάχιστον μία κάθε εβδομάδα). Δεν πιστεύω ότι οι δράστες ανήκουν στις δυνάμεις του ελληνικού Λιμενικού, εκτιμώ ότι είναι ιδιώτες. Και αυτό γιατί δεν διστάζουν να μπουν στα τουρκικά ύδατα για να επαναπροωθήσουν μετανάστες. Οι επίσημες δυνάμεις δεν θα ρίσκαραν να μπουν σε ξένα ύδατα αφού είναι παράνομο ενώ αυτοί το κάνουν».

Σύμφωνα με το Λιμενικό υπάρχουν δύο σενάρια. Το πρώτο σενάριο λέει πως αυτοί που κάνουν τις επιθέσεις εν πλω είναι πλιατσικολόγοι που παίρνουν τις μηχανές και τα φουσκωτά, με τα οποία έρχονται πρόσφυγες και μετανάστες, και εν συνεχεία τα πουλούν στη μαύρη αγορά. Οι πλιατσικολόγοι, σύμφωνα με το Λιμενικό, ανήκουν στην ακροδεξιά.

Το δεύτερο σενάριο, πάλι από πληροφορίες του Λιμενικού, λέει πως κάποιοι λιμενικοί, επειδή είναι πολύ «Έλληνες», «μεμονωμένα» αποφασίζουν να επεκτείνουν το υπερησιακό τους ωράριο και εκτός προγράμματος κάνοντας καταδρομικές επιθέσεις σε πρόσφυγες εν πλω.  http://kollectnews.org/

ΠΡΕΖΑ TV
13-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: