Δευτέρα, Οκτωβρίου 12, 2015

ΕΥΠ: ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ - “ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ” ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ!

Λίστα με ναυτιλιακές εταιρείες - «φαντάσματα» που πραγματοποιούν με τα βαπόρια τους εκτεταμένο λαθρεμπόριο όπλων και τσιγάρων για λογαριασμό τζιχαντιστών σε Λιβύη και Συρία, συντάσσει το τελευταίο διάστημα η ΕΥΠ, σε συνεργασία με την CIA.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών εδώ και καιρό είχε πληροφορίες για τις δραστηριότητες τέτοιου είδους εταιρειών, οι οποίες τροφοδοτούν τους τζιχαντιστές με όπλα και τσιγάρα και αμείβονται σε ποσότητες πετρελαίου από την «πηγές» της Μοσούλης, που άλλωστε εδώ κι ενάμιση χρόνο έχουν πέσει στα χέρια του «Ισλαμικού Κράτους».
Αφορμή για την ενεργοποίηση και σε αυτό το τομέα της ΕΥΠ, ήταν ο εντοπισμός του πλοίου «haddad 1», στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος, το οποίο μετέφερε χιλιάδες καραμπίνες στρατιωτικού τύπου τουρκικής κατασκευής και χιλιάδες σφαίρες των 9 χιλιοστών.


Όπως διαπιστώθηκε σε αυτή την περίπτωση του πλοίου με την κολομβιανή σημαία, η εταιρεία του φέρεται ως ελληνική με έδρα γραφείων την Ακτή Μιαούλη, μόνο που στην πολυκατοικία, στον αριθμό που φαινόταν στα επίσημα έγγραφα του πλοίου, ουδεμία τέτοια εταιρεία στεγάζεται. «Πρόκειται για «Εταιρείες - φαντάσματα», που δηλώνουν έδρα οπουδήποτε, καθώς δεν διαθέτουν καν γραφεία, παρά μόνο δορυφορικά τηλέφωνα και συγκεκριμένης μάρκας και λογισμικού κινητά τηλέφωνα, τα οποία δεν είναι δυνατόν να τα παρακολουθήσουν ακόμα και εξελιγμένα μηχανήματα», λέει αξιωματούχος ο οποίος έχει γνώση των ερευνών.

Τα πλοία αυτών των εταιρειών – πρόκειται για βαπόρια γερασμένα και σκουριασμένα – κάνουν συγκεκριμένα ταξίδια και έχουν επίσης συγκεκριμένη κάλυψη εμπορεύματος, όπως πλαστικές και μεταλλικές σωλήνες και μηχανήματα εξοπλισμού εταιρειών πετρελαίου, για να δικαιολογούν έτσι τα ταξίδια τους στη Λιβύη κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως στη Συρία, αλλά μόνο σωλήνες και μηχανήματα δεν μεταφέρουν.

Όσον αφορά στα δρομολόγιά τους είναι επίσης συγκεκριμένα, καθώς φαίνεται από τις μέχρι τώρα διαπιστώσεις πως πραγματοποιούν ταξίδια είτε από ουκρανικά λιμάνια είτε από τουρκικά και πάντα ο προορισμός είναι συγκεκριμένος. Λιμάνια της Λιβύης, όπου στην συνέχεια, βέβαια, αυτά τα σαπιοκάραβα καταλήγουν σε απόκρημνες ακτές της Συρίας...για ευνοήτους λόγους.

Θεοδόσης Πάνου   http://www.newsit.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
12-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: