Δευτέρα, Οκτωβρίου 12, 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ

Στην Αθήνα επέστρεψε μετά την επίσκεψή του στη Λέσβο ο Αντόνιο Γκουτέρες, Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Την Κυριακή επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα και το πρωί της Δευτέρας θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Από τη Μυτιλήνη, ο κ. Γκουτέρες είχε δηλώσει την Κυριακή ότι η Ευρώπη «πρέπει να αυξήσει την ανθρωπιστική που παρέχεται στη Συρία αλλά και στις γειτονικές χώρες όπως η Ιορδανία, η Τουρκία, το Ιράκ που φιλοξενούν πολλούς πρόσφυγες.» 


Τόνισε επίσης πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δείξει αλληλεγγύη και προς την Ελλάδα. Πρέπει να βοηθήσει στις διαδικασίες παροχής ασύλου και να κατανεμηθούν αυτοί οι άνθρωποι με δίκαιο τρόπο σε όλες τις χώρες σε όλα τα κράτη μέλη.

Είπε ακόμα ότι «η Λέσβος είναι ένα μικρό νησί και δέχθηκε από τις αρχές του χρόνου περισσότερους από 250.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Και τους δέχτηκε με ανοιχτές πόρτες και καρδιές. Μαζί και οι αρχές. Η Ακτοφυλακή για παράδειγμα που έχει σώσει εκατοντάδες ζωές. Για αυτό, σημείωσε ο κ. Γκουτέρες, η διεθνής κοινότητα οφείλει ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους αυτού του νησιού». IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
12-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: