Δευτέρα, Νοεμβρίου 23, 2015

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΕΝΟΙΚΙΑ, ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2016

Τα κόκκινα δάνεια θα κυριαρχήσουν, όπως όλα δείχνουν, και στην επόμενη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές σε 15 ημέρες, με επίκεντρο αυτή τη φορά τη διαχείρισή τους από τις τράπεζες και την πώλησή τους σε funds.

Αντίθετα, όπως αναφέρουν Τα Νέα, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση φορολόγησης του κρασιού, η κυβέρνηση εξασφάλισε τελευταία στιγμή τη συναίνεση των δανειστών να μη ληφθούν άλλα φορολογικά μέτρα το 2015.


Έτσι, ο διπλασιασμός του φόρου των αγροτών, η αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των ενοικίων, καθώς και η ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς δεν θα περιληφθούν, σύμφωνα με πηγή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, στη νέα λίστα των προαπαιτουμένων για το 1 δισ. ευρώ.

Και αυτό, παρά το γεγονός ότι είναι συμφωνημένα μνημονιακά μέτρα και περιέχονταν στις δεσμεύσεις του Οκτωβρίου.

Υστερα από τη μεγάλη δυσκολία εξεύρεσης ισοδυνάμων για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιλογή, τελικά, της φορολόγησης του κρασιού, τα νέα φορολογικά μέτρα θα μετατεθούν πιθανότατα για το 2016.

Στη λίστα του 1 δισ. ευρώ θα περιληφθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, η ανεξαρτητοποίηση της ΓΓΔΕ και μία σειρά από μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Εξάλλου, επί τάπητος αναμένεται να τεθούν οι ανατροπές στο ασφαλιστικό. Αν και δεν περιλαμβάνεται στο δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, παραμένει βασική προϋποθεση η υλοποίηση αλλαγών στο ισχύον σύστημα.



. in.gr


ΠΡΕΖΑ TV
23-11-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: