Δευτέρα, Νοεμβρίου 23, 2015

ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΗ!!!

Μια υπόθεση «χρυσής απάτης» με πρωταγωνιστή γνωστό κοσμηματοπώλη έφερε στο φως η έρευνα των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς.

Η υπόθεση μπήκε στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης ύστερα από καταγγελία ότι μέλη φορολογικής Αρχής διέγραψαν αναιτιολόγητα πρόστιμο περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ που είχε επιβληθεί από το ΣΔΟΕ στον εν λόγω κοσμηματοπώλη για την πώληση πανάκριβων ρολογιών με εικονικά τιμολόγια καταφέρνοντας να μηδενίσει την πληρωμή ΦΠΑ για τις συγκεκριμένες πωλήσεις.

Η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Ράικου έδωσε αμέσως παραγγελία στους επίκουρους συναδέλφους της Αγγελική Τριανταφύλλου και Γιάννη Σέβη.


Στο τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης οι εισαγγελικοί λειτουργοί άσκησαν ποινική δίωξη για απιστία από την οποία πρέεκυψε βλάβη του Δημοσίου σε βάρος του Προέδρου και δύο εκ των μελών της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών της Γενικής Διεύθυνσης Φοροολογικών Ελέγχων του άρθρου 70Α του Νόμου 2238\1994.

Για ηθική αυτουργία στην κακουργηματική απιστία διώκεται ο εκπρόσωπος των δύο επιχειρήσεων κοσμημάτων και ωρολογίων.

Τι αφορά η υπόθεση

Ολα ξεκίνησαν από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ στις δύο επιχειρήσεις του κοσμηματοπώλη. Με βάση τις εκθέσεις που συντάχθηκαν διαπιστώθηκαν και καταλογίστηκαν στις επιχειρήσεις οι εξής παραβάσεις:

* Πουλούσαν ρολόγια τα οποία εμφάνιζαν ως αγοραστές πρόσωπα του εξωτερικού, και έτσι εκ του νόμου είχαν δικαίωμα να μην πληρώνουν ΦΠΑ.

* Εβαζαν στις αποδείξεις πώλησης πλαστές σφραγίδες της γερμανικής τελωνειακής Αρχής ώστε να φαίνεται ότι τα ρολόγια εξήχθησαν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα φορολογικά στοιχεία που εξέδωσαν, συμψήφισαν τον αναλογούντα ΦΠΑ, με αποτέλεσμα για τις επίμαχες πωλήσεις να μην πληρώνουν ΦΠΑ ούτε ένα ευρώ.

Τη μέθοδο αυτή... μηδενισμού του ΦΠΑ επιβεβαίωσε και ο δεύτερος έλεγχος που έγινε στην εταιρεία και η ΔΟΥ επέβαλε πρόστιμα.

Ο επιχειρηματίας όμως άσκησε προσφυγή και η επιτροπή, παρά την αρνητική εισήγηση, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να κάνει δεκτές τις προσφυγές και να ακυρώσει την επιβολή των προστίμων. Η επιτροπή όμως δεν δικαιολόγησε την απόφασηή της, τη στιγμή μάλιστα κατά την οποία, όπως λένε εισαγγελικές πηγές, «από τις πλήρως αιτιολογημένες και εμπεριστατωμένες εκθέσεις ελέγχου και επανελέγχου των ελεγκτωών-υπαλλήλων του ΣΔΟΕ προέκυπταν με βεβαιότητα και πέραν πάσης αμφιβολίας όλα όσα καταλογίζονται στις δύο επιχειρήσεις κοσμημάτων».

Με τις αποφάσεις αυτές, σύμφωνα με τη δίωξη, το ελληνικό Δημόσιο υπέστη ζημια που φτάνει τα περίπου δύο εκατ. ευρώ.

Η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Βασιλική Μπράτη ενώπιον της οποίας θα απολογηθούν οι κατηγορούμενοι και θα δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις.  .   in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
23-11-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: