Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015

Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ BG ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ 35% ΤΟΥ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΟΣ «ΑΦΡΟΔΙΤΗ» ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Η εταιρεία Noble Energy υπέβαλε αίτημα για παραχώρηση μεριδίου από το κομμάτι που κατέχει στο τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ στη βρετανικών συμφερόντων εταιρεία BG Group. Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη, η εταιρεία προτείνει όπως η ίδια παραμείνει διαχειριστής, η BG κατέχει το 35%, η αμερικανική Noble επίσης 35% και η ισραηλινή Delek το υπόλοιπο 30% του μεριδίου στο τεμάχιο 12. Το αίτημα θα τεθεί ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου το οποίο αναμένεται ότι θα το εγκρίνει.


Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, ο υπουργός Ενέργειας ανέφερε πως η απόκτηση μεριδίου στο τεμάχιο 12 από τη βρετανικών συμφερόντων εταιρεία BG Group αποτελεί μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη, η οποία δεικνύει και την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυπριακή ΑΟΖ, στις προοπτικές της, από μια εταιρεία με τεράστια τεχνική και εμπορική - οικονομική εμβέλεια.

Είπε επίσης, ότι ευθυγραμμίζει τα τεχνικά και εμπορικά συμφέροντα του κοιτάσματος «Αφροδίτη» με την Αίγυπτο, αφού η εταιρεία BG group είναι διαχειριστής και ιδιοκτήτης του τερματικού υγροποίησης στην Αίγυπτο.
Ακης Φάντης
http://www.efsyn.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
24-11-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: