Δευτέρα, Νοεμβρίου 23, 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΑΜΕΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»

Σε αποκλεισμό των ταμείων κατά τη διάρκεια της γενικής εφημερίας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», προχωρούν αύριο Τρίτη 24 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι ώστε «να μην πληρώνουν στα επείγοντα οι ανασφάλιστοι, αλλά και οι ασφαλισμένοι των οποίων οι εξετάσεις δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ».

Το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο θα πραγματοποιήσει επίσης σύσκεψη και την προσεχή Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 8 το πρωί, στα επείγοντα, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, προσλήψεις προσωπικού, χρηματοδότηση του Νοσοκομείου, ανάπτυξη δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και πληρωμή των δεδουλευμένων των εργολαβικών εργατών.


Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας κορυφώνονται στις 2 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή τους στην πανυγειονομική απεργία που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και συγκέντρωση στις 12:00 στο υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό», προγραμματίζουν επιπλέον κινητοποιήσεις που, όπως τονίζουν, «θα εστιάζουν στην ανατροπή των ελαστικών σχέσεων εργασίας των υγειονομικών και στη σταθερή και μόνιμη δουλειά των εργολαβικών εργατών χωρίς ατομικές συμβάσεις οποιασδήποτε μορφής και χωρίς εργολάβους».

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο Τρίτη, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας, από τις 9:00 το πρωί έως και τις 12:00 το μεσημέρι, και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.   in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
23-11-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: