Τετάρτη, Νοεμβρίου 25, 2015

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ. ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ;

Ένα κεφάλαιο που ταλαιπώρησε πολύ τον ΣυΡιζΑ το προηγούμενο διάστημα επιχείρησε να κλείσει σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης όσον αφορά το θέμα των τρομοκρατών που κρατούνται στις φυλακές και το αν είναι ή όχι πολιτικοί κρατούμενοι.

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή για το σωφρονιστικό σύστημα ο κύριος Παρασκευόπουλος είπε μεταξύ άλλων:
«Δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι στην Ελλάδα. Θεσμικά κανείς δεν είναι πολιτικός κρατούμενος. Δεν το προβλέπει η νομοθεσία μας. Ούτε υπάρχει κανείς να έχει οδηγηθεί στην φυλακή με αυτό το χαρακτηριστικό» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.



Ωστόσο σημείωσε πως «η έννοια του πολιτικού κρατουμένου είναι χρήσιμη. Αφορά ελαφρά εγκλήματα με πολιτικοοικονομικό σκεπτικό. Τέτοιες πράξεις που γίνονται στην προσπάθεια προάσπισης μεγάλου κοινωνικού συμφέροντος με παράλληλη προσπάθεια να μην θιγούν συμφέροντα άλλων. Αυτές οι πράξεις θα άξιζε να χαρακτηριστούν πολιτικά εγκλήματα. Για παράδειγμα πράξεις που γίνονται σε διαδηλώσεις, όχι όμως αυτές που φτάνουν να πετούν βόμβες».

Η τοποθέτηση του κ. Παρασκευόπουλου έγινε με αφορμή ερώτηση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ τόσο για παλαιότερες δηλώσεις του κ. Λάμπρου όσο και για δηλώσεις στελεχών του ΣυΡιζΑ που είχαν κάνει λόγο για πολιτικούς κρατούμενους φωτογραφίζοντας το Ρωμανό και άλλους κρατούμενους.



http://www.iefimerida.gr/  

ΠΡΕΖΑ TV 
25-11-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: