Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στους Σοσιαλιστές του Κόστα έδωσε τελικά ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Ανιμπάλ Καβάκο Σίλβα την εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης, θέτοντας όμως όρους και ζητώντας «εγγυήσεις» για σταθερότητα και αξιοπιστία. Στη νέα κυβέρνηση αναμένεται να συμματάσχουν το Μπλοκ της Αριστεράς και το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Υπενθυμίζεται πως ο δεξιός συνασπισμός υπό τον Πέδρο Πάσος Κοέλιο, που κυβέρνησε στα χρόνια τουπορτογαλικού μνημονίου, βγήκε μεν πρώτος στις εκλογές του Οκτωβρίου στην Πορτογαλία, ωστόσο χωρίς αυτοδυναμία. 


Αντίθετα το σύνολο της πορτογαλικής αριστεράς διέθετε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και οι Σοσιαλιστές ήρθαν σε συμφωνία με το Μπλοκ της Αριστεράς και το Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Αφού τα αριστερά κόμματα έριξαν τον Κοέλιου μέσα στο πρώτο δεκαήμερο της δεύτερης θητείας τους, ξεκίνησαν μακρόσυρτες διαβουλεύσεις υπό τον πρόεδρο για την επόμενη κυβέρνηση.

Ο Σίλβα τελικά κάλεσε τον Κόστα των Σοσιαλιστών να δώσει «εγγυήσεις» για την επόμενη κυβέρνησή του - οι έξι όροι που τού έθεσε περιστρέφονταν γύρω από την τήρηση των «διεθνών δεσμεύσεων της Πορτογαλίας».  IN.GR


ΠΡΕΖΑ TV
24-11-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: