Δευτέρα, Νοεμβρίου 23, 2015

O ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΣ ΜΑΟΥΡΙΤΣΙΟ ΜΑΚΡΙ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Ο 56χρονος Μαουρίτσιο Μάκρι, πρώην δήμαρχος του Μπουένος Άιρες από τον κεντροδεξιό συνασπισμό «Αλλάζουμε», αναδεικνύεται νέος Πρόεδρος της Αργεντινής καθώς στο δεύτερο γύρο των εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή, φαίνεται ότι εξασφάλισε άνετη νίκη παίρνοντας (σύμφωνα με τα αποτελέσματα στην καταμέτρηση του 98,87% των εκλογικών αποτελεσμάτων) 51,40% έναντι του 48,60%, που πήρε ο έτερος υποψήφιος, Ντανιέλ Σιόλι (πρώην κυβερνήτης της επαρχίας του Μπουένος Άιρες, επιχειρηματίας και οπαδός του περονισμού, με το Μέτωπο για τη Νίκη που συγκροτούν κεντροαριστερά κόμματα, κεντρώα και το ΚΚ Αργεντινής).


Αμέσως μετά την εκλογή του, ο νέος Πρόεδρος της χώρας διαβεβαίωσε πως θα δώσει προτεραιότητα στην ώθηση και ανάπτυξη της καπιταλιστικής οικονομίας, στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και στην «υπεράσπιση της δημοκρατίας» χαρακτηρίζοντας την Κυριακή «ιστορική μέρα».

Ο υποψήφιος του συνασπισμού που στήριζε η απερχόμενη πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ, Ντανιέλ Σιόλι παραδέχθηκε την ήττα του, νωρίς σήμερα το πρωί, δίνοντας συγχαρητήρια στον νέο Πρόεδρο για την εκλογή του.  http://www.902.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
23-11-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: